Як оподатковувати ПДВ постачання послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України

⚡️НОВА ПОДАТКОВА НАКЛАДНА ТА ПДВ-ДЕКЛАРАЦІЯ: ЧИ СТАЛАСЯ РЕВОЛЮЦІЯ⚡️

Операції з постачання послуг із евакуації транспортного засобу, які резидент надає резиденту, оподатковують ПДВ за основною ставкою у розмірі 20%.

Так, об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України (п. 185.1 Податкового кодексу України; ПК).

евакуація транспортного засобу на митну територію України

Під постачанням послуг розуміють будь-яку операцію, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ПК).

Місце постачання послуг визначають залежно від місця реєстрації постачальника, або отримувача відповідних послуг, або від місця фактичного надання відповідних послуг (пп. 186.2-186.4 ПК).

Так, місцем постачання послуг (у тому числі і послуг з перевезення (евакуації)) є місце реєстрації постачальника (п. 185.1 ПК).

Тобто, операції з постачання резидентом послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України, є об'єктом оподаткування ПДВ.

За інформацією ГУ ДПС у м. Києві


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
752

Додаток 1 до декларації з ПДВ: як заповнити

Експерт допоможе скласти додаток 1 до декларації з ПДВ. Скористайтеся підказками, щоб швидко та без помилок внести дані з ПН та РК до відповідних таблиць
2976

Довідники податкових пільг 2024

Податкова оприлюднила оновлений довідник податкових пільг станом на 07.08.2024 року. Там знайдете перелік пільг із податку на прибуток, оподаткування неприбуткових установ й організацій, плати за землю, ПДВ, державного мита тощо, а також визначено строки дії пільг
10983

Звільнення від мита і ПДВ товарів для енергоінфраструктури та розмінування

Верховна Рада скасувала ввізне мито і ПДВ на енергетичне обладнання. Підприємства-виробники також матимуть змогу з пільгами імпортувати складові для виробництва машин для механізованого розмінування. Тримайте детальний огляд змін до Податкового та Митного кодексів через ці новації
253

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді