Sim-картки за паспортом: усіх абонентів хочуть ідентифікувати до 2025 року

Фінмоніторинг: як стати на облік і повідомляти про фінансові операції ⏩

Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації напрацював законопроєкт із змінами до Закону України «Про електронні комунікації» щодо ідентифікації користувачів електронних комунікаційних послуг.

Враховуючи стрімкий розвиток цифрової економіки, ідентифікація абонентів стає важливою складовою формування ефективної системи безпеки для захисту персональних даних користувачів. Вже зараз багато хто користується Інтернет-банкінгом, отримує виписки на свої мобільні телефони, замовляє товари та послуги онлайн. Разом з цим зростають і ризики шахрайства. Внаслідок викрадення телефонів, у пам’ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками.

Законопроєкт передбачає, що кінцевий користувач зобов’язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання електронних комунікаційних послуг.

Враховуючи значну кількість абонентів, які отримують електронні комунікаційні послуги без укладення договору у письмовій формі, пропонують надати перехідний період до 01.01.2025 під час якого абоненти, які отримували електронні комунікаційні послуги на підставі договору, укладеного до набрання чинності цим Законом в будь-якій іншій формі, без ідентифікації у постачальника електронних комунікаційних послуг зможуть ідентифікуватися.

За інформацією ВРУ

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерський облік торгової марки 2024

Торгові марки, бренди у компаніях світового ринку можуть мати значну вартість у бухгалтерському балансі. За якими правилами обліковувати торговельну марку, чи завжди це нематеріальний актив, коли виникає роялті з торговельної марки та правила оподаткування торговельних марок – про все це у консультації
21122

Резерв відпусток: створення та облік

Виплата відпускних та компенсації за невикористані відпустки здійснюють за рахунок забезпечення оплати відпусток. Це своєрідний резервний фонд, який бухгалтери часто називають «резервом відпусток». Розповімо, для чого його створювати, як його розраховувати та відображати в обліку
52739

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21747

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді