Підприємства зможуть отримати компенсацію збитків внаслідок війни

Наразі Офіс Генерального прокурора України ініціює перед органами досудового розслідування порушення кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів з боку рф, з наступним залученням вітчизняних судів, а також міжнародних інституцій, зокрема, Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини.

Підприємства зможуть отримати компенсацію збитків внаслідок війни

Продовжуємо допомагати бухгалтерам у воєнний час

Кінцевим результатом розслідування цих проваджень має стати притягнення рф до відповідальності у судовому порядку, у тому числі у вигляді компенсації за причинені збитки. Ці кримінальні провадження мають стосуватися не тільки злочинів проти людяності, а й проти власності українських підприємств. Адже внаслідок воєнних дій зруйновано не тільки їхню промислову базу, а й втрачено людські життя, не говорячи вже про ліквідацію робочих місць, порушену інфраструктуру, збитки для бюджетів тощо.

Федерація роботодавців України з самого початку російської агресії тісно співпрацює з Офісом Генерального прокурора України з питань захисту українського бізнесу, постраждалого під час війни. Офіс Генпрокурора повідомив ФРУ, що роботодавцям, чиї підприємства постраждали внаслідок російської агресії, необхідно звернутися за адресою: https://warcrimes.gov.ua зі зверненням до Генерального прокурора Венедиктової Ірини Валентинівні з проханням ініціювати кримінальне провадження по факту російської агресії проти підприємства.

У зверненні обов’язково вкажіть:

  • масштаби руйнування промислової бази;
  • кількість втрачених робочих місць;
  • суму втрачених інвестицій у виробництво та сплачених податків і зборів у бюджети за звітний період.

Також продублюйте ці звернення на [email protected] та [email protected]

За інформацією ФРУ


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 6-ти місяців безплатного доступу до Головбух, Головбух Агро, Головбух Медицина, а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух». Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Будьмо на зв’язку щодня!

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв відпусток: створення та облік

Виплата відпускних та компенсації за невикористані відпустки здійснюють за рахунок забезпечення оплати відпусток. Це своєрідний резервний фонд, який бухгалтери часто називають «резервом відпусток». Розповімо, для чого його створювати, як його розраховувати та відображати в обліку
52675

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21693

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
452423

Відпустка за роботу на комп’ютері в період воєнного стану

Додаткова відпустка за роботу на комп’ютері належить до щорічних. У період воєнного стану діють особливі правила надання щорічних відпусток. Експерт пояснив, чи стосуються вони відпустки за роботу на комп’ютері
18150

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді