Звіт про підзвітні рахунки тепер подавайте через Е-кабінет

Для подання підзвітними фінансовими установами звітності CRS оновили функціонал ІКС «Електронний кабінет» та додали новий розділ «Звіти CRS»

Порядок взяття на облік та зняття з обліку підзвітних фінустанов: проєкт Мінфіну

Відрядження-2024: добові, положення, підтвердні документи

На виконання Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information (MCAA CRS)) розпочалася кампанія з подання Підзвітними Фінансовими Установами (далі – ПФУ) звітності CRS.

Звіти формують та подають з дотриманням вимог «Порядку заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки», затвердженого наказом Мінфіну від 25.09.2023 № 516 (далі – Порядок).

Звіт подає ПФУ щороку, в термін до 01 липня року, що настає за звітним.

Першим звітним періодом для цілей Багатосторонньої угоди CRS та Загального стандарту звітності CRS є період, що розпочинається 01.07.2023 та завершується 31.12.2023 (ч. 1 пп. 53-1.1 п. 53-1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України; далі - ПК).

З метою організації процесу подачі звітів ДПС оновили функціонал ІКС «Електронний кабінет» та додали новий розділ «Звіти CRS».

Щоб подати до ДПС звіт про підзвітні рахунки ПФУ:

  • завантажує сформований, відповідно до вимог Порядку, Звіт CRS у форматі XML;
  • підписує завантажений звіт кваліфікованим електронним підписом керівника ПФУ або уповноваженою особою;
  • відправляє звіт до ДПС.

За результатами обробки отриманого звіту ПФУ отримає відповідні повідомлення (квитанції), що міститимуть інформацію про прийняття звіту або про його відхилення.

За інформацією ДПС

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2464

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7758

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33116

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65867

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді