На кого покладають обов’язок ведення військового обліку

Обов’язки з ведення військового обліку в держорганах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях покладають на працівників служби персоналу, служби управління персоналом

На кого покладають обов’язок ведення військового обліку

Організація військового обліку на підприємствах покладається на їхніх керівників (п. 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487).

Обов’язки з ведення військового обліку в держорганах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях покладають на працівників служби персоналу, служби управління персоналом.

Працівник повернувся до роботи після військової служби: відпустки, лікарняні, пільги

За відсутності штатної одиниці служби персоналу обов’язки з ведення військового обліку покладають на особу, яка веде облік працівників на підприємстві. Але така особа повинна відповідати кваліфікаційним вимогам, визначеним для інспектора з військового обліку відповідно до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій».

За інформацією Держпраці

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
40113

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді