Сплата екологічного податку виробниками продукції тваринництва та птахівництва

134

Запитання

Чи є суб’єкт господарювання, який займається виробництвом (вирощуванням), переробкою та збутом продукції тваринництва та птахівництва, платником екологічного податку за розміщення відходів, якщо під час своєї діяльності утворює гній?

Відповідь

Ні, не є платником екологічного податку. За умови, що «гній», зберігається у спеціально відведених для цього місцях, на які отримали відповідні дозволи, а також оприбуткований як вторинна сировина.

За інших умов госпсуб’єкт, який займається виробництвом (вирощуванням), переробкою та збутом продукції тваринництва та птахівництва і під час своєї діяльності утворює гній є платником екологічного податку.

ЗІР, категорія 117.01


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про надходження сільськогосподарських тварин на переробні підприємства

Статистична звітність не лякає того, хто знає, як правильно її оформити та вчасно подати. У статті допоможемо розібратись з усіма тонкощами заповнення форми звіту 11-заг (квартальна) та поділимось актуальним бланком для скачування
1983

Як аграрію скласти податкову накладну

Наш експерт підготував зразки заповнення нових податкових накладних для аграріїв – скачуйте їх у консультації, аби заповнити без помилок та зареєструвати ПН без блокування!
4887