Нарахування транспортного податку

397

Запитання

Яким чином нараховується транспортний податок, якщо місяць в якому придбано транспортний засіб не співпадає з місяцем в якому його зареєстровано?

Відповідь

За транспортні засоби, придбані протягом року, транспортний податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт – проведено реєстрацію транспортного засобу.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Міжнародні перевезення: особливості організації

У разі, якщо місяць в якому придбано транспортний засіб і місяць, в якому проведено процедуру його державної реєстрації, є різними, то сплачуватись транспортний податок повинен з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Обліковуємо талони і картки на пальне

Нарахування транспортного податку

ЗІР, категорія 111.05

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158743

Податок на розкіш 2024

Що таке податок на розкіш в Україні, коли та як його сплачують фізособи? Про це у консультації
19283

Податкова декларація з транспортного податку 2024

Придбали вартісний автомобіль класу «люкс»? Тоді готуйтеся подавати декларацію з транспортного податку. Хто подає, який граничний термін подання податкової декларації з транспортного податку у 2024 році, як заповнити декларації – розповість експерт
13260

Транспортний податок 2024

Готуйтеся платити транспортний податок, якщо ви вважаєте, що автомобіль повинен втілювати перевагу високих технологій, а розкіш і комфорт ніколи не бувають зайвими. І це правило, яке встановлює нам держава. У консультації про правила нарахування транспортного податку в Україні
62144

Імпорт автомобіля

Один зі способів отримати автомобіль — імпортувати. Розмитнення автомобіля та сплата пов’язаних з цією процедурою податків і подальша реєстрація автомобіля у 2022 році, особливості розмитнення електромобілів та гібридів, розрахунок митних і реєстраційних платежів, бухгалтерські проводки з обліку імпорту автівки — у консультації.
29783