Податковий кредит на підставі попередніх митних декларацій

310

Запитання

Чи відносяться до податкового кредиту суми ПДВ на підставі попередніх митних декларацій?

Відповідь

Платник податку має право включити до податкового кредиту суму ПДВ, сплачену органам доходів і зборів при митному оформленні ввезених товарів, на підставі попередньої митної декларації, у разі, якщо така декларація містить відомості, достатні для випуску товарів, та випуск товарів, транспортних засобів комерційного призначення відповідно до заявленого митного режиму здійснено за такою попередньою митною декларацією.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Якщо попередня митна декларація містить лише відомості, достатні для ввезення товарів, транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України та забезпечення їх доставки до органу доходів і зборів призначення, або після оформлення попередньої митної декларації змінюються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, та випуску товарів декларантом або уповноваженою ним особою подається додаткова декларація, то підставою для віднесення сум ПДВ до податкового кредиту є така додаткова декларація.

Суми ПДВ відносяться до податкового кредиту на підставі попередньої митної декларації, що містить відомості, достатні для випуску товарів та за якою здійснено випуск товарів відповідно до митного режиму імпорту, або додаткової декларації у тому звітному періоді, в якому оформлено такі відповідні митні декларації, які підтверджують сплату податку.

Податковий кредит на підставі попередніх митних декларацій

ЗІР, категорія 101.13


Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
160795

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1181

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2582