Яким чином та в який термін реєструється книга обліку доходів?

348

Запитання

Яким чином та в який термін реєструється книга обліку доходів (книга обліку доходів і витрат) в паперовому вигляді в контролюючому органі?

Відповідь

Як зареєструвати книгу обліку доходів

Наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579 затверджені Порядок ведення книги обліку доходів для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість, та Порядок ведення книги обліку доходів і витрат для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість (далі – Порядки).

Книга обліку доходів (книга обліку доходів і витрат) ведеться за вибором платника податку, зокрема, в паперовому вигляді (п. 2 Порядків).

Відповідно до п. 3 Порядків у разі обрання платником податку ведення книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат) в паперовому вигляді:

1) платник податку зобов’язаний подати до контролюючого органу за основним місцем обліку примірник книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат), на титульному аркуші якої зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, податкова адреса;

2) книга обліку доходів (книга обліку доходів і витрат) прошнурована, пронумерована безоплатно реєструється в контролюючому органі, зокрема, засвідчується підписом керівника або заступника керівника контролюючого органу та скріплюється печаткою.

З урахуванням типової інформаційної картки адміністративної послуги «Реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку», затвердженої наказом Державної фіскальної служби України від 19.04.2019 № 320 «Про затвердження типових інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг», строк надання адміністративної послуги становить 1 робочий день.

Книга обліку доходів (книга обліку доходів і витрат) подається до головного управління ДПС за основним місцем обліку через державні податкові інспекції, утворені у складі Головного управління ДПС у м. Києві та у складі управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів головних управлінь ДПС в областях.

Інформаційну картку адміністративної послуги розміщено у підрозділі «Адміністративні послуги» розділу «Діяльність» вебсайту суб’єкта надання адміністративної послуги.

ЗІР, категорія 107.06

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52065

Книга обліку доходів та витрат платника єдиного податку

Книга обліку доходів платника єдиного податку – необхідна річ для будь якого підприємця, що перебуває на єдиному податку. І в цьому матеріалі ми розкажемо все про ведення книги обліку доходів, у якій формі її можна вести, чи треба щоденні записи, скільки часу зберігати книгу, як її розробити самостійно та інші питання
47599

Порядок роботи додаткових кас на підприємстві

Готівка та каса – важлива ділянка роботи підприємства, а тому до організації обліку касових операцій треба ставитися досить прискіпливо. Облік ускладнює наявність структурних підрозділів, зокрема торгових точок. У даній консультації розглянемо, чи може підприємство мати декілька кас, чи потрібна касова книга відокремленому підрозділу, як встановлюється ліміт каси для відокремлених підрозділів, порядок здавання готівки відокремленими підрозділами
6647

Положення про касові операції 2021

Нацбанк відкоригував Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, для чого видав нову постанову від 07.05.2020 № 59. Частина новацій запрацювала 25 травня, частина 1 липня, частина 1 серпня. Розглянемо зміни до положення про касові операції детальніше.
11440