Чи оподатковують лікарняні ВПО, які виплатив Фонд соцтраху

352

Запитання

Чи утримують і перераховують до бюджетів суми ПДФО та військового збору із суми допомоги з тимчасової непрацездатності, яку нараховує і виплачує ФСС фізособі, яка переселилася з тимчасово окупованої території або зони надзвичайної ситуації?

Відповідь

🔊 Штрафи за відсутність або незастосування РРО

Із суми допомоги з тимчасової непрацездатності, що нараховує та виплачує Фонд соціального страхування (ФСС) фізособі, яка переселилася з тимчасово окупованої території або зони надзвичайної ситуації, утримують і перераховують до бюджетів:

Водночас робочі органи ФСС мають виконати функції податкового агента, що встановив Податковий кодекс України.

ЗІР, категорія 103.02


Вітаємо вас із Днем Незалежності України! Бажаємо, щоб ваша плідна праця сьогодні стала надійною запорукою щасливого майбутнього. Мріємо, щоб наступного року свято було для нас мирним, тому наближаймо перемогу зараз.

Тому саме сьогодні надаємо вам знижку 40% на передплату «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух».

Щоб скористатися, телефонуйте 0 800 21 12 20 або напишіть менеджеру у чат. Назвіть кодове слово «‎незалежність» та отримайте свою персональну знижку. Пропозиція діє лише 24 серпня 2022 року.

Разом ми — сила! Слава Україні 💙💛

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв відпусток: створення та облік

Виплата відпускних та компенсації за невикористані відпустки здійснюють за рахунок забезпечення оплати відпусток. Це своєрідний резервний фонд, який бухгалтери часто називають «резервом відпусток». Розповімо, для чого його створювати, як його розраховувати та відображати в обліку
52709

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21723

Відпустка за роботу на комп’ютері в період воєнного стану

Додаткова відпустка за роботу на комп’ютері належить до щорічних. У період воєнного стану діють особливі правила надання щорічних відпусток. Експерт пояснив, чи стосуються вони відпустки за роботу на комп’ютері
18165