Платник може виконувати податкові обов’язки та порушив правила сплати земельного податку: що зі штрафами

662

Запитання

Суб’єкт господарювання має можливість своєчасно виконати свій податковий обов’язок у період дії воєнного стану. Однак порушив правила сплати узгоджених сум грошових зобов’язань з плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності). Чи застосовують до нього штрафні санкції і пеню?

Відповідь

Продовжуємо допомагати бухгалтерам у воєнний час

Якщо платник може своєчасно сплачувати плату за землю (даліземельний податок), його звільняють від відповідальності за порушення строків її сплати за період січень — травень 2022 року, але за умови сплати коштів не пізніше ніж 01.08.2022.

За порушення строків сплати земельного податку за інші місяці 2022 року та місяці 2023 року платника не звільняють від відповідальності.

Платника, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний строк виконання яких припадає на період з 24.02.2022 до дня відновлення можливості, звільняють від відповідальності за порушення строків сплати земельного податку. Але за умови, що він сплатить кошти протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, що настає за місяцем, коли відновилася можливість виконувати податкові обов’язки.

Якщо платник, який мав можливість сплатити земельний податок або в якого відновилася така можливість, але не дотримав умов щодо відстрочення плати, його не звільняють від відповідальності за порушення строків сплати земельного податку.

ЗІР, категорія 111.07

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21693

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2702

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7874

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33436