Уряд затвердив Порядок ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки

Кабмін затвердив процедуру, за якою визначають клас небезпеки об’єкта, а також порядок обліку об’єктів підвищеної небезпеки.

obiekty-pidvyshchenoi-bezpeky.png

⚡ ЄСВ та ЄП для ФОП — 2024 ⚡

КМУ постановою від 13.09.2022 № 1030 затвердив Порядок ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку (далі — Порядок № 1030).

Цей Порядок визначає процедуру віднесення об’єктів, на яких розміщені установки, сховища (резервуари, посудини), трубопроводи, машини, агрегати, технологічне устаткування (обладнання), споруди або комплекс споруд, що розташовані в межах об’єкта на поверхні землі або під землею.., в яких тимчасово або постійно використовується, переробляється, виготовляється, транспортується, зберігається одна або кілька небезпечних речовин, до об’єктів підвищеної небезпеки відповідного класу.

Пункт 1 Порядку № 1030

Ідентифікацію об’єктів підвищеної небезпеки проводять:

  • суб’єкти господарювання — стосовно об’єктів, які перебувають у їх власності або користуванні;
  • замовники будівництва — стосовно об’єктів, що їх проєктують.

Під час ідентифікації об’єктів, інформація про які є державною таємницею, слід дотримувати вимоги відповідних нормативно-правових актів.

Об’єкт підвищеної небезпеки ідентифікують у три етапи.

  1. Складають перелік небезпечних речовин за індивідуальними назвами, класами і категоріями небезпеки із таблиць 1 і 2 додатка 1 до Порядку № 1030. Йдеться про небезпечні речовини, що розміщені або можуть розміщатися у виробничих одиницях на об’єкті згідно з проєктною і технічною документацією.
  2. Складають перелік виробничих одиниць, які містять небезпечні речовини (визначають за пунктом 5 Порядку № 1030).
  3. Визначають масу небезпечної речовини в кожній окремій виробничій одиниці та розраховують загальну масу небезпечних речовин окремо для кожної індивідуальної назви небезпечної речовини.

Інформацію, що визначили на кожному з трьох етапів ідентифікації, вносять до Державного електронного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки (далі —Реєстр). Це роблять для того, щоб:

  • провести автоматичну ідентифікацію об’єкта;
  • сформувати та надіслати ДСНС повідомлення за формою ОПН-1.

ДСНС упродовж 20 робочих днів після того, як отримає від суб’єкта господарювання форму ОПН-1, ухвалить рішення про рівень небезпеки об’єкта або вилучення його з Реєстру.

Після того, як суб’єкт господарювання отримає письмове/електронне повідомлення ДСНС, вважають, що ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки завершили.

Постанова набере чинності з дня її опублікування. Станом на 16.09.2022 документ офіційно не оприлюднили.

За інформацією Урядового порталу


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33084

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19878

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186554

Заяви щодо ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

У статті: ► заява на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем 2024 бланк ► алгоритми заповнення заяв у різних випадках ► зразок заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
61852

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді