Уряд визначив процедуру держреєстрації під час війни

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сферах нотаріату та державної реєстрації».

biznes_pidtrymka_uriadu.jpg

Банк проведень: безоплатна передача й отримання товарів

Щоб відновити роботу суб’єктів державної реєстрації на звільнених від російської окупації територіях і забезпечити їх відповідним персоналом, передбачили:

  • виключити спеціальну перевірку як форму контролю у сфері державної реєстрації;
  • скасувати вимогу про обов’язкове перебування особи на посаді державного реєстратора чи іншій посаді, що передбачає виконання функцій державного реєстратора станом на 23 лютого 2022 року.

Доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі — ЄДР) надаватимуть або поновлюватимуть після перевірки Міністерством юстиції України відповідності державного реєстратора вимогам, зокрема щодо непритягнення його до відповідальності за порушення у сфері державної реєстрації.

Одним із критеріїв проведення моніторингу реєстраційних дій у реєстрах визначили: проведення реєстраційних дій щодо фізичних і юридичних осіб, до яких застосували санкції відповідно до Закону України «Про санкції».

Наразі Мін’юст відкриває доступ до ЄДР для пошуку та формування витягів із нього, а також відновлює можливість формувати витяги з Державного реєстру речових прав.

За інформацією Урядового порталу

 


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Семінари для бухгалтерів у 2024 році

Бухгалтерські семінари та вебінари ― це можливість для бухгалтера швидко опанувати новації законодавства, дізнатися рішення для специфічних робочих ситуації, а також обмінятися досвідом в бухгалтерській спільноті. Які семінари для бухгалтерів невдовзі відбудуться ― в огляді
19556

Як табелювати та оплачувати додаткову годину при переході на зимовий час

Цьогоріч, 27 жовтня, ми ще раз матимемо клопіт із переведенням годинника. Тож зберімося і ще раз, востаннє, розв’яжімо задачу: як облікувати й оплатити робочий час працівників, яким «пощастило» працювати у скорочену або подовжену ніч
3688

Штатний розпис: як скласти і затвердити

Штатний розпис — обов’язковий локальний акт. Скласти штатний розпис скеровує стаття 64 Господарського кодексу. В консультації розповімо чи потрібен штатний розпис, як його сформувати та затвердити
32054

Видаткова накладна 2024/2025

Видатковою накладною користуються найчастіше. Саме на підставі видаткової накладної юрособи та фізособи-підприємці відпускають будь-які матеріальні цінності без чого неможлива жодна господарська діяльність. З цим документом мають справу також і звичайні покупці
203294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді