Журналу «Головбух» 25 років: головне — люди

Автор
головний редактор журналу «Головбух»
Читайте цікаві факти про журнал, його історію та працівників редакції. Знайомтеся з нами ближче і залишайте свої відгуки

Перший номер «Головбуха» читачі побачили 5 квітня 1998 року. Більшість нинішніх працівників редакції тих часів не застали, та посприяли розквіту журналу. Відтак суху нормативку замінили живі експертні роз’яснення, журнал оздобився новим дизайном, а папір трансформувався у сучасні формати.

«Головбуху» 25 років: головне — люди

Електронний «Головбух» став надійною платформою сервісів для бухгалтера. Продовжуємо його розвивати для вас. Але сьогодні згадаємо, з чого все починалося. Історії «старожилів» відкриють для вас трохи залаштункового життя редакції.

«Головбуху» 25 років: головне — люди

Від газети до е-журналу

Коли я познайомився з «Головбухом», він був газетою. Потім став журналом. Згодом — електронним журналом. Далі виростив ще журнали «Головбух: Бюджет», «Головбух Агро» і «Головбух: Медицина», систему «Експертус Головбух» і Вищу школу Головбуха.

Пишаюся тим шляхом, який «Головбух» пройшов крізь роки і яким продовжує йти. Вдячний брати участь у трансформаціях видання, бо воно завжди відповідає духу часу, як і професія бухгалтера. І це дивовижне поєднання: коли «Головбух» водночас додає стабільності будь-якій організації та дуже сучасний — як і бухгалтери.

«Головбух» продовжує гуртувати довкола себе цікавих професіоналів. Вдячний колегам, які роблять його живим і найкращим.

«Головбуху» 25 років: головне — люди

У шаленому ритмі

Моє знайомство з «Головбухом» почалося у 2008 році. На той час журнал виходив двічі на тиждень двома мовами. Із 2009 по 2015 рік він уже виходив раз на тиждень, а з 2015-го — однією мовою.

Тоді здавалося, що команда живе за графіком «Головбуха». Не встигли здати до друку номер, як треба працювати над наступним. Найбільш «творчий» етап у роботі був тоді, коли журнал виходив двома мовами. Погодьтеся, «упихнути те, що не поміщається» — ще той творчий виклик: за різних мов різна кількість знаків, а в журналах однакова кількість сторінок. От і розважалися.

Було кілька випадків, коли ввечері вже віддала журнал до друку і з чистою душею поверталася додому, аж раптом дзвінок із друкарні: «Вибачте, надішліть, будь ласка, журнал ще раз. Щось пішло на FTP не так». І тоді опівночі знов поверталася до офісу.

Та попри всі негативні спогади і творчі виклики, упевнена: «Головбух» — це шикарний журнал. Він не стоїть на місці. Завжди тримає руку на пульсі, стежить за змінами у законодавстві й оперативно допомагає читачам із роз’ясненнями. Провести вебінар на складну тему — легко, написати статтю з багатьма прикладами та аналізом ситуацій, аби читач знайшов для себе рішення, — легко!

Команда «Головбух» — це сила. Бажаю журналу процвітання й розвитку!

«Головбуху» 25 років: головне — люди

Неповторні головбухівці

Що таке класний журнал, який упевнено почувається на професійному ринку чверть століття? Блискучі статті? Беззаперечна корисність для читача? Візуальна й інформаційна привабливість? Звісно. Але в основі усього цього — люди. І я пишаюся тим, що мені пощастило взяти участь у формуванні зіркового складу Головбуха.

Приємно було спостерігати, як Олег Січ у «Головбусі» зростав від «розумного хлопчика» до маститого експерта. Якось до нас на співбесіду прийшла працівниця відомого журналу, на той час потужного конкурента «Головбуха», і сказала: «У нас про вашого Січа легенди розповідають». А у нас теж розповідають — і в редакціях, і менеджери по роботі з читачами. Ось такі у нас легендарні зірки ☺

А потім ми вже разом з Олегом розповідали про свої плани Тарасу Шарому. І я дуже вдячна Тарасові, що повірив нам і долучив свою експертну міць і талант до синергії команди «Головбуха». Відтак до нас приєдналися Тетяна Купчик, яка привнесла свій неповторний шарм у стиль журналу, Альона Любанова, Олена Озерова…

А славетні головбухівські головреди? Ірина Чигир, тендітна дівчина, на плечі якої лягли непрості завдання професійного журналу. Й Ірина впоралася з ними блискуче: тираж став зростати, любов читачів — міцнішати. Ірина в декретну відпустку — в неї надійна заміна, Ольга Решетова. Чесно кажучи, я переживала, коли Оля прийшла у «Головбух» редактором: раніше редагувала тексти педагогічної тематики, пише вірші й оповідання, вся така творча — втече. Але саме такі нам і треба! Оля так заглибилася в тему, що на сьогодні є одним із найкращих журнальних керманичів.

А ще не можу не згадати наших редакторів — Альму Саібову і Наталію Камінську. Які вони різні — за характером, технікою роботи, але як однаково філігранно надають головбухівським текстам останнього лоску, який і вирізняє їх з-поміж інших.

Багато чудових людей працюють над улюбленим журналом, кожен вносить до нього свій штрих, який робить «Головбух» неповторним. Ми разом не лише творимо журнал, а й садимо дерева, танцюємо сальсу, знімаємо кліпи і короткометражки. Але про всіх і про все у коротенькому тексті не написати, то вже — для великої книжки про історію «Головбуха», яку пишемо своєю працею щодня.

 

Багато людей трудиться над тим, щоб «Головбух» був таким, яким ви його любите — надійним, вчасним, зрозумілим. Когось ви бачите постійно — це експерти, які пишуть для вас статті, проводять вебінари, записують відеороз’яснення. Когось часто чуєте — це консультанти Гарячої лінії Головбуха, менеджери клієнтського сервісу. Але є й ті, хто лишається за лаштунками, однак ви постійно користуєтеся результатами їхньої роботи.

Ця схема допоможе вам познайомитися ближче із працівниками редакції.

Редакція журналу «Головбух»

«Головбуху» 25 років: головне — люди

«Головбуху» 25 років: головне — люди

image77

image51

image93

image78

image36

image69

 

Декого ви на схемі не побачили. Це Олег Січ та Андрій Дуднік. Наразі вони захищають Україну у лавах ЗСУ. Сподіваємося, що вони якнайшвидше повернуться до нас неушкоджені та з Перемогою!

 

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді