Професійна сертифікація за МСФЗ

UA RU
Автор
головний редактор Вищої школи Головбуха
Чимало українських підприємств почали застосовувати Міжнародні стандарти фінансової звітності, які поки що не є обов’язковими для всіх. Проте Україна йде в Європу, і перехід бізнесу з національних стандартів на МСФЗ — питання часу. І щоб ви не гаяли час, не шукали, як правильно застосувати МСФЗ вперше, з чого має складатися звітність, як змінити облікову політику, — Вища школа Головбуха уже підготувала для вас програму підвищення кваліфікації «Професійна сертифікація за МСФЗ»

Якщо поки не готові переходити на МСФЗ, обов’язково пройдіть навчання за однією з базових програм Вищої школи Головбуха. Далі про те, чому це важливо. 

НПСБО vs МСФЗ

Здебільшого український бізнес наразі веде бухоблік за Національними стандартами. Проте подивімося на перспективу. Україна попри воєнний стан і активні бойові дії в південних і східних областях поступово відбудовує звільнені міста й села. Після нашої перемоги цей процес активізується: в Україну прийдуть сотні закордонних інвесторів. Підприємства, які вестимуть облік за Міжнародними стандартами фінансової звітності, першими матимуть шанс виграти гранти на розвиток, укласти вигідні контракти з інвесторами, на тривалий час залучити в бізнес валютний капітал.

Вивчити МСФЗ непросто. Одна справа — теоретичні знання, інша — коли справа доходить до практики, і бухгалтеру треба бути впевненим, що він усе робить правильно. На допомогу приходить Вища школа Головбуха із базовою програмою «Професійна сертифікація за МСФЗ». Програму розробили експерти Міжнародної інвестиційної компанії «Старт», а саме: генеральний директор ТОВ «МІК «Старт» Сергій Рогозний, головний бухгалтер Олена Дядюн, начальник відділу звітності за МСФЗ Юлія Федієнко та керівник сектора таксономії Анастасія Романюк.

Бухгалтер, який підвищить кваліфікацію у Вищій школі Головбуха за програмою «Професійна сертифікація за МСФЗ», знатиме, як правильно перейти з НПСБО на МСФЗ, як підготувати першу звітність, що слід змінити в обліковій політиці підприємства, як аналізувати події після звітної дати, упорядкує облік запасів, фінансові інструменти, а також загальну та нефінансову інформацію у фінансовій звітності, навчиться обліковувати оренду, працювати з державними грантами, валютними курсами, податком на прибуток тощо. «Фішка» програми — приклади звітності реальних компаній, які вже працюють за МСФЗ.

Навчання у Вищій школі Головбуха дистанційне. Програма складається з шести модулів, кожен модуль ділиться на курси, а курси — на уроки. Опанували модуль — треба пройти тест, щоб перевірити знання. Пройшли тест успішно — програма відкриє для бухгалтера наступний модуль. Не пройшли тест — слід повернутися до пройдених уроків, а потім повторити спробу. Це ваші знання, які надалі допоможуть вам працювати з чужими величезними капіталами, тому все треба робити як слід. Після останнього модуля на бухгалтера чекає підсумковий тест і електронний сертифікат про успішне підвищення кваліфікації за програмою «Професійна сертифікація за МСФЗ» від Цифрового видавництва Експертус і ТОВ «МІК «Старт».

Тривалість навчання три місяці. Розклад кожен бухгалтер складає собі сам: хочеш — вивчай по уроку за день, маєш наснагу пройти швидко всю програму — вперед! Ми знаємо, в яких умовах доводиться працювати бухгалтеру, тому зробили все для того, щоб підвищувати кваліфікацію було зручно.

Додатковий бонус у Вищій школі Головбуха — безплатні вебінари: і записи попередніх, і нові. Серед них і на тему МСФЗ.

image48

ЗАБРОНЮВАТИ МІСЦЕ

Переваги навчальної програми «Професійна сертифікація за МСФЗ»

  • Навчання дистанційне в зручному форматі: ви самі складаєте собі розклад
  • Лаконічні конспекти та відеопоради від провідних експертів
  • Сертифікат від ТОВ «МІК «Старт» — сертифікованого провайдера ОСНАДу

ПРОГРАМА

Модуль І. Застосовуємо МСФЗ та концептуальні основи фінансової звітності

1.1. Чому варто перейти на МСФЗ

1.2. У чому суть Концептуальної основи фінансової звітності

1.3. Як застосувати МСФЗ (МСФЗ 1) уперше

Модуль ІV. Обліковуємо доходи та витрати

4.1. Як обліковувати доходи по розрахунках із клієнтами (МСФЗ 15)

4.2. Як упорядковувати облік витрат операційної діяльності (МСБО 1, МСФЗ 15)

Модуль ІІ. Подаємо фінансову звітність

2.1. У чому полягають особливості складу та структури фінансової звітності за МСФЗ (МСБО 1)

2.2. Як підготувати проміжну фінансову звітність (МСБО 34)

2.3. Як упорядкувати загальну та нефінансову інформацію у фінансовій звітності (МСБО 1, МСБО 8)

2.4. Як проаналізувати події після звітної дати (МСБО 10)

2.5. Як визначати пов’язаних осіб (МСБО 24)

Модуль V. Обліковуємо оренду та фінансові інструменти

5.1. Як обліковувати оренду (МСФЗ 16)

5.2. Як упорядковувати фінансові інструменти (МСБО 32, МСФЗ 7, МСФЗ 9)

Модуль ІІІ. Обліковуємо активи та забезпечення

3.1. Як вести облік непоточних активів (МСБО 16, 38, 40)

3.2. Як упорядкувати облік запасів (МСБО 2)

3.3. Як обліковувати інші зобов’язання та забезпечення (МСБО 19, 26, 37)

Модуль VІ. Працюємо з іншими елементами обліку

6.1. Як обліковувати державні гранти (МСБО 20)

6.2. Як здійснювати операції з валютними курсами (МСБО 21)

6.3. Як розраховувати податок на прибуток (МСБО 12) і подавати звітність

 Професійна сертифікація за МСФЗ

Тест зі знання МСФЗ

Уже проходили навчання за МСФЗ деінде, але маєте сумніви щодо повноти знань? Пройдіть тест на тему МСФЗ і перевірте себе.

Професійна сертифікація за МСФЗ ПРОЙТИ ТЕСТ ▶▶▶

Усе, що треба бухгалтеру, — безпека, планшет чи комп’ютер і Інтернет. Програма доступна 24/7. І найголовніше: усі матеріали програми можна і треба завантажити, щоб тримати напохваті поради експертів.

image68



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді