Як скласти список бажань на 2022 рік, щоб вони здійснилися

Автор
психолог
Щороку діти пишуть листи Діду Морозу з цілим списком своїх бажань. Чимало дорослих можуть позаздрити такій продуктивності. Тим часом вміння усвідомлювати і формулювати свої бажання — важливий крок до їх здійснення. Це не ми вигадали, так кажуть психологи. Розповімо, що треба зробити, щоб список бажань спрацював

 

 

Розучилися розуміти свої бажання? За вас про них розкажуть речі

Іноді доводиться заново привчати себе бажати і виконувати бажання. Якщо це ваш випадок, почніть з простого — тілесних відчуттів. Прислухайтеся до себе. Може, вам незручно сидіти, хочете потягнутися, подивитися у вікно, позіхнути, випити води? Бажаєте щось з'їсти, попити, що саме?

Спробуйте такий прийом: виберіть будь-який неживий предмет і розкажіть від його імені, чого б він хотів. Не розмірковуйте довго і не зупиняйте себе. Те, що ви сказали, говорить про ваші бажання. Наприклад, статуетці хочеться, щоб її не відсували у дальній куток, частіше брали в руки — це означає, що ви потребуєте більше уваги і турботи. Кавомашина просить, щоб її нарешті почистили і привели до ладу? Це і ваша потреба виглядати ефектно, більше піклуватися про свою зовнішність. Тумбочка хоче, щоб її переставили — це бажання змін. Якщо вашому персонажу нічого не хочеться, значить, ви звикли ігнорувати свої бажання, втомилися.

Первинка. Податки. Зарплата. Перевірки СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО ⚡️

Три ефективних способи скласти список бажань

Ваше завдання — усвідомити бажання, перетворити його на чітку мету. Тоді підсвідомість непомітно для вас почне підказувати вам, який варіант розвитку подій обрати, щоб наблизитися до потрібного результату. У вас не вийде їсти тістечка без обмежень і при цьому схуднути. Визначте, чого ви хочете насправді.

Зняти звичну для багатьох плутанину бажань допоможуть три ефективні техніки. Яку б з них ви не обрали, робіть це в спокійній обстановці. Створіть приємну атмосферу, не відволікайтеся. Мозок сприймає зовнішню інформацію через слух, зір, рух — задійте їх у роботі.

Візуалізація

Класичний варіант — колаж. На красиву основу наклейте картинки з журналів, що зображують бажане: квартира із свіжим ремоном, атестат «Головбуха», весілля. Можна не клеїти картинки, а намалювати або записати бажання. Висловіть уголос все, що відобразили. Готовий список розмістіть так, аби щодня його бачити.

Є й інші варіанти візуалізації. Наприклад, можна купити повітряну кульку або паперовий ліхтарик. Напишіть на ньому свої бажання, прочитайте вголос і запустіть у небо.

⚡️ Застосування РРО: зміни, помилки, штрафи СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО

Стілець

Знайдіть місце, де вам ніхто не заважатиме. Станьте на повний зріст на стілець. Заплющте очі. В усіх деталях уявіть, ніби бажання вже здійснилося. Скажімо, ви хочете схуднути. Уявіть бажану цифру на вагах — свої ноги і цифри на тих вагах, на яких зазвичай зважуєтеся. Уявіть, який саме ви маєте вигляд — ваші обличчя, руки, ноги, все тіло. Як ви одягнені. Подумки опишіть себе, наприклад: «Я важу 60 кг, у мене струнке тіло, одяг підкреслює мою красиву фігуру». Утримуючи в уяві бажаний образ, зістрибніть зі стільця.

Розмова із собою

Подумки сформулюйте свої бажання. Поговоріть із собою, озвучуючи ці бажання і використовуючи чотири інтонації: гнівну, страху, прохання і любові. За основу візьміть текст:

Гнів (інтонація сердита): «Я серджуся на тебе за те, що ти погано про себе дбаєш. Ти зовсім не..! Занадто багато ти..! Коли ти навчишся..?»

Страх (інтонація перелякана): «Якщо ти не змінишся, то, боюся, ти ... Ти можеш довести себе... Я боюся, якщо ти не перестанеш... і не почнеш.., то будеш...»

Прохання (інтонація турботлива та схвальна): «Я дуже хочу, щоб ти... Я хочу, щоб кожен день... Прошу тебе... Буде чудово, якщо... Наполягаю, щоб ти...»

Любов (інтонація любові й турботи): «Я люблю і поважаю тебе. Я мрію, щоб у тебе було... Ти заслуговуєш на те, щоб... Я хочу, щоб ти...»

Інструкції для бухгалтерського обслуговування ФОП на ЄП ⚡️

Приклад

Дві поради, що допоможуть здійснити бажання

1. Будьте готові до змін. Бажанням важко виповнитися, якщо ви не хочете нічого міняти. Тому привчайте себе до змін у житті. Почніть з безпечних нескладних змін. Ходіть новими маршрутами, експериментуйте з одягом, готуйте нові страви.

2. Тримайте курс на розвиток. Бажання швидше здійсняться, якщо вони про ваш прогрес, еволюцію, рух вперед. Тому намагайтеся прагнути до такої мети, досягнення якої зробить вас ліпшою, досконалішою за вашою системою цінностей.

 

 


Безплатний вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді