Статті за темою Податок на нерухомість

Податок на розкіш 2024
Що таке податок на розкіш в Україні, коли та як його сплачують фізособи? Про це у консультації
19293
Податкова декларація з податку на нерухоме майно 2024
Встигніть подати форму податкової декларації з податку на нерухоме майно вчасно. Наші підказки допоможуть не схибити у цій нелегкій справі. Порядок заповнення податкової декларації з податку на нерухоме майно, бланк податкової декларації з податку на нерухоме майно — у консультації
56195
Огляд податкових змін закону № 1914-Х
Масштабне оновлення Податкового кодексу, яке зачіпає майже всі податки та ще й порядок їхнього стягнення. Резонанс викликають зміни в оподаткуванні продажу нерухомості, податок з доходів селянських господарств, а також зміни в рентній платі щодо залізної руди. Однак ще є зміни в акцизі, єдиному податку, адмініструванні податків. Що ж саме прийнято у законі – у цьому огляді.
22266
Податкова амністія: як відбуватиметься на практиці виведення активів громадян України з тіні
Зміни в Податковому кодексі вже не є чимось новим в Україні і на черзі свіжі оновлення, датовані 15 червня 2021 року. Саме в цей день прийняли зміни до Кодексу, які стосуються президентського законопроєкту №5153-п від 25.02.2021 року. Чимало людей знають цей законопроєкт в якості так званої «податкової амністії». В огляді розберемо, до яких «покращень» варто готуватися підприємцям.
1258
Набуття права власності на будівлю та земельну ділянку під нею
На балансі підприємства обліковуються складські приміщення. Якими документами підтверджується право власності на такі об’єкти? Чи достатньо одного акта приймання-передачі? Як оформлюється право власності на земельну ділянку під зазначеними приміщеннями?
19912
Приватизували будинок: що із землею
Працівники державного лісогосподарського підприємства приватизували житлові будинки. Частина будинків розміщена в межах населеного пункту, частина — на землях лісового фонду. Розглянемо, як правильно зареєструвати право власності на земельні ділянки під приватизованими будинками в межах села і на землях лісового фонду
2894
Новий предмет розкоші для підприємства, або Усе про побори з автовласників
Життя автовласників нагадує справжнісінький калейдоскоп, податки та збори в якому динамічно змінюють один одного. На жаль, із тенденцією зростання як у видах, так і в розмірах платежів.
551