Стягнення аліментів за виконавчим листом: як заповнити ф. № 1ДФ

Звіт про здійснені відрахування та виплати

Реєстраційний номер облікової картки платника податків використовують під час виплати доходів, з яких утримують податки.

ДФС підкреслює: фізична особа зобов’язана подавати інформацію про реєстраційний номер облікової карти юридичним особам, що виплачують їй доходи (пп. 70.12.1 Податкового кодексу України). Проте фіскали не уточнили, про яку фізсобу йдеться: стягувача або працівника підприємства, з доходу якого утримують аліменти. На нашу думку, якщо ви отримали виконавчий лист без реєстраційного номера, його може надати і державний виконавець.

Отже, суми аліментів, що утримало підприємство із фактичного заробітку (доходу) працівника на підставі постанови виконавця та перерахувало на рахунок виконавчої служби для подальшої їх виплати стягувачеві, відображайте у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ із ознакою доходу «140». Зазначайте також реєстраційний номер облікової картки стягувача. Тобто реєстраційний номер кінцевого одержувача аліментів.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Аліменти: приклад розрахунку, облік та оподаткування

На роботі є працівник, із заробітної плати якого слід утримувати аліменти. Для бухгалтера це додатковий клопіт і чимало запитань. Мінімальні аліменти: як їх нарахувати та відобразити в обліку? Як проводять утримання аліментів? Врятуємо бухгалтера: все про аліменти із прикладом розрахунку та відображення аліментів в бухобліку
334814

Прожитковий мінімум у 2023 році

Прожитковий мінімум – це показник, який використовується у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги по безробіттю, аліментів. Його використовують також і в оподаткуванні. Все, що варто знати про прожитковий мінімум у 2023 році – у цьому огляді
133736

Відповіді для бухгалтера на будь-які запитання працівника

Наші есперти знайшли рішення для бухгалтерів на щоденні запитання працівників. Новий сервіс «Допомагатор» економить час бухгалтера. Він знає, що відповісти працівнику, та як зекономити ваш робочий час.
1446

Звіт про здійснені відрахування та виплати додаток 9

На роботі є працівник, із заробітної плати якого потрібно утримувати аліменти. Окрім інших клопотів, бухгалтер щомісячно має подавати по ньому звіт про здійсненні відрахування та виплати аліментів. У статті алгоритм заповнення звіту про здійснені відрахування та виплати, а також зразок заповнення.
100368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді