Вода, чай, кава, цукор для працівників: що з ПДВ

Лист ДФС від 18.04.2019 № 1673/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Якщо придбали товари/послуги для санітарно-гігієнічних та господарсько-адміністративних потреб (питна вода, чай, кава, цукор, печиво, консерви, квіти тощо), суму ПДВ включайте до податкового кредиту. Потурбуйтеся про необхідні підтвердні документи:

Якщо надалі вартість таких товарів включаєте до собівартості продукції, компенсувальних зобов’язань за пунктом 198.5 ПК нараховувати не потрібно. ДФС і раніше була такої думки — лист від 15.02.2018 № 630/ІПК/28-10-01-03-11.

А якщо смаколики споживають працівники? Із контексту відповіді здогадуємося, що тоді фіскали хочуть бачити нарахування компенсувальних зобов’язань за пунктом 198.5 ПК на вартість зазначених товарів. Проте чітко про це ДФС не висловилася.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
160197

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1180

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2581

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді