Водію поділили на частини робочий час: що з додатковою відпусткою

Водію можна встановити режим праці, що передбачає поділ робочого дня на частини. Держпраці виділило умову для цього: загальна тривалість роботи не повинна перевищувати встановлену тривалість робочого дня.

Підприємство в колективному договорі:

  • визначає перелік професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день;
  • встановлює тривалість щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день по кожному виду робіт, професій, посад.

Працівники з ненормованим робочим днем мають дотримуватися встановленого на підприємстві режиму робочого часу.

5 правил надання додаткової відпустки медпрацівникам

Роботодавець не має права систематично залучати працівників, які працюють за таким режимом, до роботи понад встановлену тривалість робочого часу.

Якщо працівника систематично залучають до роботи понад встановлену тривалість робочого часу, перепрацьовані години кваліфікують як надурочні і оплачують у подвійному розмірі за статтею 106 Кодексу законів про працю України.

ГУ Держпраці у Львівській області

Не вскочте в грошову халепу, рахуючи зарплату!

Водію поділили на частини робочий час: що з додатковою відпусткою
Ірина Чигирголовний редактор комерційних видань Експертус: Головбух
Іноді, щоб зберегти зарплату чи відпускні, працівники просять перенести виплату грошей на потім. Або навпаки, маючи потребу у грошах, просять видати зарплату раніше за встановлений термін. Виручати працівника чи ні — справа компанії. Але перш ніж прийняти рішення, з’ясуйте, чим ризикує компанія, погоджуючись на такі забаганки. А ми підкажемо вам відповіді


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середню зарплату для відпускних

В основі розрахунку відпускних — середня заробітна плата. Її розраховуйте за Порядком № 100. Воєнний стан змусив законодавців вкотре внести зміни до правил розрахунку середньої зарплати. Тож розглянемо, як розрахувати середню зарплату для відпускних з урахуванням усіх особливостей воєнного часу
186774

Додаткова відпустка особам з інвалідністю та учасникам бойових дій

Розглянемо додаткові відпустки особам з інвалідністю та учасникам бойових дій та розберемо, чим вони відрізняються від звичайних щорічних додаткових відпусток, питання оплати та документального оформлення таких відпусток. Огляд буде цікавий усім, у кого працюють учасники бойових дій, учасники війни, учасники АТО та працівники, які мають інвалідність (не обов’язково внаслідок військових дій)
44401

Відклик з відпустки

На підприємстві може виникнути ситуація, коли вкрай потрібний працівник перебуває у відпустці. Відкликання з відпустки: підстави, порядок, оплата праці, зразок наказу про відкликання з відпустки — у статті
75498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді