Чи можна округлити суму турзбору?

У податковій декларації з туристичного збору, яка затверджена наказом Мінфіну від 09.07.2015 № 636, суми нарахованого збору показують у гривнях із копійками (з округленням до двох десяткових знаків).

Крім того в інтегрованій картці платника за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками, усі вартісні облікові операції та облікові показники проводять у гривнях з двома десятковими знаками.

Контролери зазначили: Податковий кодекс України не передбачає заокруглення сум нарахованих податків і зборів. Тому підприємства перераховують до бюджету суму турзбору у повному обсязі — у гривнях з копійками.

Лист ДФС від 22.05.2019 № 2315/6/99-99-12-01-01-15/ІПК

Нові правила туристичного збору

Чи можна округлити суму турзбору?
Ірина Чигир,головний редактор Експертус Головбух
Законодавці істотно змінили правила справляння туристичного збору. Готелі вже мають приймати від відвідувачів туристичний збір, а за якою ставкою він справлятиметься, у разі якщо місцеві ради не встигли оприлюднити своїх рішень.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
20528

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
37211

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді