Депутати пропонують по-новому визначати дотації на утримання ВРХ

Щоб зберегти галузь молочного та м’ясного тваринництва в Україні, депутати пропонують внести зміни до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» від 24.06.2004 № 1877-IV.

Законопроект передбачає дотацію в розмірі не менше ніж еквівалент 300 євро в національній валюті України із розрахунку на одну голову.

Як зареєструвати новий статут фермерського господарства

Цю дотацію отримуватимуть юрособи та фізособи — власники корів щороку не пізніше за 1 липня за наявності підтвердних документів.

Дотація за молодняк, що народився у господарствах фізосіб, надаватимуть за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняку в розмірі в періоді його утримання:

  • від 1 до 5 місяців — не менше ніж 50 євро за голову;
  • від 5 до 9 місяців — не менше ніж 100 євро за голову;
  • від 9 до 13 місяців — не менше ніж 200 євро за голову.

Нагадуємо: розмір бюджетної спецдотації на черговий бюджетний рік встановлює КМУ у твердих сумах із розрахунку на одну голову ВРХ, що перебуває у власності суб’єкта дотації станом на початок чергового бюджетного року.

Законопроект від 06.06.2019 № 10371

Як сільгоспвиробнику отримати та облікувати державну фінансову підтримку

Депутати пропонують по-новому визначати дотації на утримання ВРХ
Олександр Золотухін, консультант з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Полтава
Раніше можливість одержати субсидію залежала від розміру земельних ділянок фермерів. Зараз це обмеження знято, тож коло щасливців значно розширене.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма № 20-ОПП під час придбання, продажу, оренди земельної ділянки

Платники мусять повідомляти податківцям про всі об’єкти оподаткування чи пов'язані з оподаткуванням за формою № 20-ОПП. Зокрема, про земельні ділянки. У статті — основні правила, за якими слід подавати цю форму платникам, які провадять операції із земельними ділянками, а також приклади її заповнення у різних ситуаціях
6184

Як членам фермерського господарства сплачувати ЄСВ

Члени фермерського господарства, якщо вони не підлягають страхуванню на інших підставах, є платниками ЄСВ. Чи потрібно їм самостійно ставати на облік і чи сплачує ЄСВ голова фермерського господарства, розкаже експерт
6313

Як аграрію скласти податкову накладну

Наш експерт підготував зразки заповнення нових податкових накладних для аграріїв – скачуйте їх у консультації, аби заповнити без помилок та зареєструвати ПН без блокування
4971

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді