Банки повідомлятимуть ДФС про відкриті рахунки за стандартом IBAN — із 5 серпня

Обмеження готівкових розрахунків

З 5 серпня 2019 року в Україні вводять міжнародний номер банківського рахунку за стандартом IBAN. Тому для платників податків та ДФС уже підготували відповідні зміни.

Йдеться про оновлення Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затвердженого наказом Мінфіну від 18.08.2015 № 721. Зміни вносить наказ Мінфіну від 09.07.2019 № 292, який проходить держреєстрацію у Мінюсті. Він орієнтовно набере чинності з 05.08.2019, але не раніше дня його офіційного опублікування.

ДФС оприлюднила оновлені електронні форми повідомлень для кожного типу файла повідомлень та схеми контролю.

Завдяки цьому банки зможуть внести зміни до програмного забезпечення, призначеного для обміну електронними документами з ДФС, створювати і обробляти документи у встановленому Наказом № 292 форматі, та ввести це програмного забезпечення в експлуатацію до 05.08.2019.

За матеріалами прес-служби ДФС


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
8788

Продовження воєнного стану і мобілізації: що треба знати бухгалтеру

Війна триває, тому воєнний стан продовжено до 9 листопада 2024 року. Разом з ним триватиме й мобілізація. Про особливості в роботі, які очікують на бухгалтера через продовження воєнного стану і мобілізації, ― в коментарі експерта
6834

Декларація збору за місця для паркування транспортних засобів: зразок

Хто сплачує збір за місця для паркування транспортних засобів, як розрахувати збір за місця для паркування транспортних засобів та його розмір, терміни декларування та сплати збору, розрахунок суми податкової пільги зі збору за місця для паркування, порядок заповнення декларації збору за місця для паркування зі зразками заповнення – у консультації
739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді