Як визначити код з УКТ ЗЕД набору (комплекту товарів) та як заповнити ПН

ДФС пояснює: код УКТ ЗЕД набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, визначають з урахуванням правила 3 Основних правил інтерпретації УКТ ЗЕД.

Пошук в УКТ ЗЕД Онлайн-сервіс

Операцію з постачання набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, у податковій накладній (далі — ПН) відображаєте одним рядком.

Графи 6 та 7 ПН щодо кількості та ціни постачання одиниці товару при постачанні наборів (комплектів) заповнюєте у встановленому порядку:

  • ціна одиниці набору (комплекту) товарів;
  • кількість таких наборів (комплектів)).

Щодо правильності визначення коду товарної класифікації згідно з УКТ ЗЕД для товарів, що поставляють в наборі (комплекті) при оформленні документів (у тому числі ПН) податківці пропонують звертатись до Торгово-промислової палати України (їх регіональних відділень) або науково-дослідного інституту судових експертиз.

Лист ДФС від 25.07.2019 № 3465/6/99-99-15-03-02-15/ІПК


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Розблокування податкових накладних

Якщо трапилося так, що вашу податкову накладну заблокували, варто докласти зусиль для її розблокування. У цьому допоможуть алгоритм розблокування податкових накладних у 2024 році та зразки, що будуть необхідні вам у процесі розблокування податкових накладних
139198

Таблиця даних платника податків: заповнення та подання

Таблиця даних платника податків – це та додаткова інформація, яку подає платник ПДВ з метою убезпечити себе від блокування податкової накладної чи розблокувати таку, якщо її реєстрація уже призупинена. Сьогодні в консультації про нюанси заповнення та подання цього документа з урахуванням останніх роз’яснень ДПС.
202144

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
23988

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
484663

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
320326

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді