Чи буде юрособа податковим агентом, якщо оплатила проїзд та проживання нерезидента

Дохід у вигляді вартості послуг проживання та проїзду фізосіб, у т.ч. нерезидентів, які оплачує юрособа-резидент за власний рахунок, включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких фізичних осіб як додаткове благо.

У такому випадку юрособа-резидент виступає податковим агентом нерезидента щодо таких доходів.

Такий дохід оподатковують ПДФО та військовим збором на загальних підставах за ставками 18% і 1,5% відповідно.

Додаткове благо (крім випадків, передбачених статтею 165 Податкового кодексу України) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) відображайте у ф. № 1ДФ під ознакою доходу «126».

Лист ДФС від 05.08.2019 № 3650/6/99-99-13-02-03-15/ІПК


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
56759

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
68334

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25909

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
23296

Заповнення форми № 1ДФ

Форма 1ДФ 2020 – щоквартальний звіт, який пов’язаний зі сплатою ПДФО та військового збору. Подається завжди, якщо нараховувався дохід фізичним особам. Сьогодні в консультації про нюанси заповнення форми № 1ДФ за ІІІ квартал 2020.
131259

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді