Уряд спростив реєстрацію представництв іноземних компаній

Постійні представництва нерезидентів: які податки сплачують та як звітують

Кабмін прийняв розроблену Мін'юстом постанову «Про деякі питання реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні». Документ полегшує відкриття іноземними компаніями представництва на території України.

Уряд спростив реєстрацію представництв іноземних компаній

Плату за реєстрацію представництва іноземного суб'єкта господарювання в Україні знижено з 2500 доларів США до 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2019 — 1921 грн). Строк реєстрації представництва скорочено з 60 до 20 робочих днів.

Для іноземних суб’єктів господарської діяльності, які є резидентами держави-агресора, реєстрація представництва в Україні коштуватиме 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та триватиме до 60 робочих днів з дня подання документів.

За матеріалами Міністерства юстиції України


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форми реєстраційних заяв 2024

Із вересня 2024 року діють нові форми реєстраційних заяв. Актуальні бланки і зразки заповнення форм, а також порядок їх заповнення — у статті
34319

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
27350

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
9878

«Клуб білого бізнесу»: що варто знати

Президент України підписав Закон про «клуб білого бізнесу». Ще чекаємо на офіційне опублікування документа. Проте вже тепер ви маєте змогу оцінити, чи приймуть вас до клубу білого бізнесу і на які привілеї зможете розраховувати
734

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді