У квитанціях за комунальні послуги за жовтень будуть суми без субсидій

Житлові субсидії: як отримати

Починаючи з листопада 2019 року українці отримають квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу — без пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 01.10.2019. Відтепер пільгу надаватимуть у грошовій формі органи соціального захисту населення.

У квитанціях за комунальні послуги за жовтень будуть суми без субсидій

Розраховані суми пільг перераховуватимуть АТ «Ощадбанк» для подальшого розрахунку з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Пільговики, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплату отримуватимуть у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта). Отримавши готівку пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю.

Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

Оскільки відповідний механізм запроваджено вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень донарахують в наступному місяці.

За матеріалами Урядового порталу


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір: коли вираховувати за ставкою 5%

Військовий збір в Україні має збільшувати надходження до бюджету для фінансування ЗСУ. Розрахунок та утримання військового збору з 1 жовтня після прийняття Закону про підвищення податків № 11416-д, об’єкти оподаткування, платники збору, звітність та штрафи — у статті
167195

Ставки податків та інші зміни після набуття чинності Закону № 4015: як є і як буде (таблиця)

Закон про підвищення податків (законопроєкт № 11416-д) ще не набрав чинності. Проте ми вже розібрали до крихт усі зміни, які він передбачає. Тримайте порівняльну таблицю, як є і як буде після того, як президент підпише Закон
1363

Створення підприємства: послідовність дій

Ви вирішили розпочати або продовжити свою справу шляхом створення нового підприємства. Це важлива річ. Стаття допоможе зрозуміти послідовність дій під час реєстрації підприємства, а також визначитися, чи варто це робити, адже є й інші альтернативні варіанти ведення бізнесу
68885

❗ Військовий збір 5%: робочі кейси і рішення до них

Закон про підвищення податків (законопроєкт № 11416-д) ще не набрав чинності. Проте запитання «Як діяти з військовим збором» ― запитання ТОП серед бухгалтерів. Редакція Головбух провела терміновий вебінар щодо військового збору і роз'яснила всі тригерні моменти на цю тему. Дізнайтеся, які ситуації найбільше занепокоїли ваших колег, і як їх розв'язати
3071

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді