250 тис. грн — Держпраці знову штрафує

Ви точно не потрапили до плану перевірок Держпраці 2020? Перевірте!

Держпраці вкотре оштрафувало за порушення трудового законодавства фізособою - підприємця.

Постанову про накладення фінансових санкцій винесли на підставі акту перевірки, здійсненої фахівцями територіального органу Державної податкової служби.

250 тис. грн — Держпраці знову штрафує

Під час перевірки у виробничому цеху підприємця виявили осіб, яких допустили до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Роботодавець працевлаштував двох громадян і порушив ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України — «Укладення трудового договору».

Підприємець також не повідомив про прийняття працівників на роботу до територіальних органів податкової служби за місцем обліку його як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за встановленою формою.

Це порушенням норм Постанови КМУ від 17.06.2015 №413.

Керівництво територіального органу Держпраці ухвалило рішення накласти на суб'єкт господарювання штраф у розмірі 250 380 гривень (двісті п’ятдесят тисяч триста вісімдесят гривень).

Довідково: на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України № 649-р Управлінням Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Державної податкової служби, Пенсійного фонду України у Чернівецькій області, іншими органами виконавчої влади за участю представників органів місцевого самоврядування проводяться комплексні заходи.

Загалом здійснено 320 комплексних заходів.

Виявлено 376 працівників, допущених до роботи без належного оформлення (265 - без трудового договору, 111 - на умовах ЦПД) та 97 працівників - без повідомлення ДФС.

Легалізовано працю 522 працівників.

За матеріалами Управлінні Держпраці у Чернівецькій області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення в декретній відпустці

Звільнення в декретній відпустці: чи можна провести? Якщо можна, то які виплати потрібно здійснити? У статті знайдете відповіді на ці запитання
102398

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
42406

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді