Уточнюємо показники декларації з нерухомості: як заповнити рядок 2

Рядок 2 «податковий період» заголовної частини декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — Декларація) передбачає:

  • у полі 1.1 «звітний» — зазначаєте рік, на який подаєте Декларацію;
  • у полі 1.2 «що уточнюється» — вказуєте податковий період (рік), що уточнюєте, у разі виправлення самостійно виявлених помилок у раніше поданій декларації.

Уточнюємо показники декларації з нерухомості: як заповнити рядок 2

Згідно з приміткою 3 інформації до Декларації періодом, що уточнюється, є період, за який самостійно узгоджуєте суму податкового зобов’язання у зв’язку із самостійним виявленням помилки в раніше поданій Декларації, або у зв’язку із зміною об’єкта оподаткування.

При поданні «Уточнюючої» Декларації заповнюєте поле 1.2 рядка 2 Декларації, а поле 1.1 рядка 2 Декларації не заповнюєте.

Якщо уточнюєте показники раніше поданої Декларації у складі «Звітної» або «Звітної нової» Декларацій — заповнюєте поле 1.1 та поле 1.2 рядка 2 Декларації.

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
102

Податок на розкіш 2024

Що таке податок на розкіш в Україні, коли та як його сплачують фізособи? Про це у консультації
24201

Податкова декларація з податку на нерухоме майно 2024

Встигніть подати форму податкової декларації з податку на нерухоме майно вчасно. Наші підказки допоможуть не схибити у цій нелегкій справі. Порядок заповнення податкової декларації з податку на нерухоме майно, бланк податкової декларації з податку на нерухоме майно — у консультації
59209

Огляд податкових змін закону № 1914-Х

Масштабне оновлення Податкового кодексу, яке зачіпає майже всі податки та ще й порядок їхнього стягнення. Резонанс викликають зміни в оподаткуванні продажу нерухомості, податок з доходів селянських господарств, а також зміни в рентній платі щодо залізної руди. Однак ще є зміни в акцизі, єдиному податку, адмініструванні податків. Що ж саме прийнято у законі – у цьому огляді
22360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді