Як заповнити уточненку з плати за землю на зменшення податкового зобов’язання за березень 2020 року

За березень 2020 року не нараховують та не сплачують плату за землю за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та які вони використовують у господарській діяльності.

Щоб зменшити податкове зобов’язання із сплати плати за землю за березень 2020 платники, які подали декларацію, мають подати уточнюючу декларацію.

У формі декларації передбачені:

  • розділ І «Розрахунок суми земельного податку» у разі наявності в декларації відмітки «Земельний податок»;
  • розділ ІІ «Розрахунок суми орендної плати» у разі наявності відмітки «Орендна плата».

Як заповнити уточненку з плати за землю на зменшення податкового зобов’язання за березень 2020 року

В уточнюючій декларації для зменшення податкового зобов’язання з земельного податку за березень 2020 показники колонок 1–13 розділу І «Розрахунок суми земельного податку» мають відповідати даним раніше поданої декларації за 2020 рік. У колонках 14-17 уточнюючої декларації зазначаєте:

  • у колонці 14 «код пільги» — 18010593, згідно з довідником № 98/2 інших податкових пільг станом на 02.04.2020;
  • у колонці 15 «розмір пільги» — 100;
  • у колонці 16 «сума пільги» — суму податкового зобов’язання із земельного податку за березень 2020 року, яка була задекларована в декларації за 2020 рік;
  • у колонці 17 «Річна сума земельного податку (до сплати)» — різницю між показниками колонок 13 та 16 (к. 13 «–» к. 16).

В уточнюючій декларації для зменшення податкового зобов’язання з орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності (далі — орендна плата) за березень 2020 показники колонок 1-11 розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати» мають відповідати даним раніше поданої декларації за 2020 рік.А у колонці 12 «Річна сума орендної плати» — відображаєте річну суму орендної плати, зменшену на суму податкового зобов’язання за березень 2020 року, якупоказали в декларації за 2020 рік.

При цьому, код пільги 18010593 (щодо орендної плати за земельні ділянки за березень 2020 року) в уточнюючій декларації з позначкою «Орендна плата» не зазначаєте.

За інформацією ГУ ДПС у Київській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
257

Транспортний податок: хто, коли, скільки

Готуйтеся платити транспортний податок, якщо ви вважаєте, що автомобіль повинен втілювати перевагу високих технологій, а розкіш і комфорт ніколи не бувають зайвими. І це правило, яке встановлює нам держава. У консультації про правила нарахування транспортного податку в Україні
67798

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
161056

Продаж земельної ділянки 2024

Земля – цінний та вічний актив. Водночас це досить специфічний об’єкт у бухгалтерському обліку. Сьогодні в консультації — продаж земельної ділянки в умовах поетапного зняття мораторію на продаж землі та воєнного стану, про договори купівлі-продажу земельної ділянки, а також оподаткування продажу земельної ділянки та його облік
52360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді