Парламент узгодив податкові пільги для ліків зі співчуття

Законодавці прийняли компромісне рішення щодо оподаткування ПДВ та ПДФО надання ліків для тяжкохворих пацієнтів

Парламент узгодив податкові пільги для ліків зі співчуття

БАЗОВІ ПОКАЗНИКИ ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ НА 2024 РІК Скачайте й роздрукуйте буклет

Йдеться про довгоочікуваний проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання питання надання пацієнтам лікарських засобів зі співчуття» від 06.07.2021 № 5737.

За словами Голови Податкового Комітету ВРУ Данила Гетманцева, компроміс шукали довго. На його думку, не можуть такі потрібні для тяжкохворих пацієнтів ліки оподатковувати за ставкою 20% ПДВ.

Врешті-решт як Уряд, так і парламент узгодили податкові пільги для ліків зі співчуття у прийнятому проєкті Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 30.08.2023 № 9662.

Відтепер надання ліків зі співчуття звільнятимуть від ПДФО та оподатковуватимуть за пільговою ставкою 7% ПДВ.

За інформацією Данила Гетманцева

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21723

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
454891

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
312427

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді