Додаток 1 до декларації з ПДВ: як заповнити

Автор
експерт з податкового обліку Експертус Головбух
Експерт допоможе скласти додаток 1 до декларації з ПДВ. Скористайтеся підказками, щоб швидко та без помилок внести дані з ПН та РК до відповідних таблиць

Скачати Алгоритм заповнення декларації з ПДВ

Додаток 1 призначено для відображення відомостей про включення до податкових зобов’язань (ПЗ) звітного місяця сум ПДВ із незареєстрованих податкових накладних (ПН) і збільшуючих розрахунків коригування (РК) до них та про податковий кредит з урахуванням його коригування.

У додатку 1 до декларації ПДВ відображає відомості про суми ПДВ, що їх включили до податкових зобов’язань звітного місяця за незареєстрованими податковими накладними (ПН) і збільшувальними розрахунками коригування (РК) до них. Тут також зазначають дані про податковий кредит з урахуванням його коригування.

Додаток 1 до декларації з ПДВ заповнюйте на підставі ПН/РК або «замінників» ПН (касові чеки, рахунки, транспортні квитки тощо) (п. 201.11 Податкового кодексу України; ПК). Податковий кредит формуйте за ПН/РК, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), а податкові зобов’язання — без реєстрації ПН та збільшувальних РК.

Додаток 1 ПДВ-декларації містить два розділи.

Розділ І. Податкові зобов’язання: алгоритм заповнення

Цей розділ містить дві таблиці. У таблиці 1.1 розшифруйте податкові зобов’язання поточного місяця за ПН, що не зареєстровані на дату подання Декларації. У таблиці 1.2 відобразіть коригування податкових зобов’язань, зазначених у Декларації поточного місяця за РК, які на дату подання Декларації не зареєстровані. Враховуйте лише РК на збільшення. Адже зменшити податкові зобов’язання можете лише після того, як зареєструєте відповідний РК (п. 192.1 ПК).

Додаток 1 до декларації з ПДВ: приклад заповнення таблиці 1.1

Додаток 1 до декларації з ПДВ: як заповнити

СКАЧАТИ

Додаток 1 до декларації з ПДВ: приклад заповнення таблиці 1.2

Додаток 1 до декларації з ПДВ: як заповнити

СКАЧАТИ

Розділ ІІ. Податковий кредит: алгоритм заповнення

Цей розділ теж містить дві таблиці. У таблиці 2.1 зазначте відомості про операції придбання з ПДВ, що їх оподатковують за ставками 20%, 14% та 7% щодо постачальників. У таблиці 2.2 — інформацію про коригування податкового кредиту.

Додаток 1 до декларації з ПДВ: зразок заповнення розділу ІІ

Додаток 1 до декларації з ПДВ: як заповнити

СКАЧАТИ

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді