Держмитслужба запустила новий офіційний веб-портал

Відтепер усі сервіси, які надає Митниця, а також інформація про них містяться на офіційному веб-порталі Державної митної служби України.

Держмитслужба запустила новий офіційний веб-портал

На веб-порталі є інтерактивна карта роботи пунктів пропуску (далі — ПП) на час карантину. На ній позначені усі ПП — відкриті та закриті, — як для пасажирського (в т.ч. пішохідного), так і для вантажного сполучення. Інформацію на карті постійно оновлюють, враховуючи поступове відкриття пунктів пропуску Урядом України та країнами-сусідами.

Невдовзі веб-портал поповниться мапою митної інфраструктури, яка відображатиме актуальний стан ПП із детальною інформацією по кожному. За допомогою фільтрів можна буде знайти місця митного оформлення в регіоні, який цікавить; переглядати пропускну здатність ПП і навіть відслідковувати ситуацію на місці (наприклад, із чергами) у режимі відеотрансляції (за наявності такої камери).

ІНКОТЕРМС 2020: ТЕКСТ+АНАЛІТИКА⋙

Інтерактивний модуль аналітики імпортно-експортних операцій дасть змогу дізнатися середню митну вартість імпортованого авто з різних країн.

Досить просто на веб-порталі можна перевірити автомобіль за VIN-кодом та пересвідчитися, що він дійсно пройшов митне оформленняв Україні і завезений легально, зі сплатою усіх зборів (інформація доступна з 2014 року).

Крім того, веб-порталі містить вичерпну інформацію, коли громадянам слід прямувати на зелений, а коли — на червоний коридори під час перетину кордону; для бізнесу — які товари заборонені, а які мають обмеження (квоти) для переміщення.

Представникам бізнесу буде корисним «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», в особистому кабінеті якого вони можуть онлайн перевірити митну декларацію, отримати інформацію щодо класифікації товарів, рахунків для сплати митних платежів тощо. Працюватиме на новому веб-порталі й онлайн система скарг на роботу митниць, де можна повідомити про проблему і відстежувати статус обробки звернення.

Пресслужба ДМС


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Митна декларація: заповнення, види, терміни

Митна декларація — це однин із документів, який використовується в обліку податкового кредиту з ПДВ. В огляді про те, якою буває митна декларація, як її заповнювати, що про митні декларації треба знати бухгалтеру
129362

Звільнення від мита і ПДВ товарів для енергоінфраструктури та розмінування

Верховна Рада скасувала ввізне мито і ПДВ на енергетичне обладнання. Підприємства-виробники також матимуть змогу з пільгами імпортувати складові для виробництва машин для механізованого розмінування. Тримайте детальний огляд змін до Податкового та Митного кодексів через ці новації
253

Код УКТ ЗЕД: як знайти

Щоб отримати код УКТ ЗЕД онлайн, скористайтеся навігатором від системи «Експертус Головбух» — знайдіть свій код УКТ ЗЕД
47184

Вексельні операції

Розрахунки за допомогою векселів є однією з форм безготівкових розрахунків із погашення боргів за отримані товари. У консультації розглянемо особливості вексельних розрахунків і платежів по векселям, придбання-продаж векселів, а також відображення таких операцій у бухгалтерському обліку
22871

Імпорт товарів: бухгалтерський облік

Імпорт товарів в Україні має свої особливості в бухгалтерському обліку. Додаються облік міжнародних розрахунків, облік митних платежів, облік курсових різниць. Основні правила бухгалтерського обліку таких операцій та приклади проводок при імпорті товарів – у консультації
121823

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді