З 6 вересня відкриють доступ до інформації про боржників у справах про банкрутство

Після 6 вересня Мінюст та його міжрегіональні управління не надаватимуть відомості з Єдиного реєстру боржників, відносно яких відкрили провадження у справі про банкрутство у формі інформаційних листів за відповідним запитом (письмовим або електронним)

З 6 вересня відкриють доступ до інформації про боржників у справах про банкрутство

З 06 вересня 2024 року надається доступ до відкритої частини спеціалізованої сторінки, за допомогою якої забезпечується доступ суб’єктам загального доступу до інформації про боржників, що міститься у Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

Сформувати інформаційну довідку про перебування суб’єкта у процедурі банкрутства (неплатоспроможності) можна буде за посиланням на відкритій частині спеціалізованої сторінки «Інформаційна довідка по справах про банкрутство» — https://asbn.minjust.gov.ua/.

Починаючи з 06 вересня 2024 року інформація про боржників, яка міститься в Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрили провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), надаватиметься в електронній формі за електронним запитом з можливістю:

  • пошуку та перегляду відомостей у вигляді інформаційної довідки про перебування суб’єкта у процедурі банкрутства (неплатоспроможності) (далі — Інформаційна довідка);
  • отримання такої Інформаційної довідки. ЇЇ можна буде зберегти та роздрукувати.

Надання відомостей з Єдиного реєстру боржників, відносно яких відкрили провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), міжрегіональними управліннями Мінюсту або Мінюстом у формі інформаційних листів за відповідним запитом (письмовим або електронним) з 06 вересня 2024 року здійснюватися не буде.

Інформаційна довідка формується автоматично програмними засобами спеціалізованої сторінки та надається у день здійснення електронного запиту за вказаними параметрами пошуку, за винятком випадків наявності технічних підстав, що унеможливлюють роботу відповідної підсистеми.

Обов’язковим атрибутом Інформаційної довідки є QR-код, який містить посилання на документ.

Інформаційна довідка надається безоплатно.

Відомості в Інформаційній довідці є актуальними на дату її формування.

Доступ до відкритої частини спеціалізованої сторінки для формування та перегляду Інформаційної довідки забезпечується за умови автентифікації та авторизації запитувача на вебпорталі електронних сервісів з питань банкрутства (неплатоспроможності).

Звертаємо увагу! Інформація щодо боржників-ФОП в Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), може обліковуватись як за номером запису в ЄДР про проведення держреєстрації, так і за номером облікової картки платника такої особи.

У зв’язку з цим, для отримання повної інформації про наявність чи відсутність запису про перебування ФОП у процедурі банкрутства (неплатоспроможності), рекомендуємо формувати Інформаційні довідки за обома параметрами:

  • за номером запису в ЄДР про проведення держреєстрації;
  • за реєстраційним номером облікової картки платника.

За інформацією Мінюсту


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форми реєстраційних заяв 2024

Із вересня 2024 року діють нові форми реєстраційних заяв. Актуальні бланки і зразки заповнення форм, а також порядок їх заповнення — у статті
34071

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
752

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
346

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
438

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді