Чи реєструють бізнес та нерухомість за новими назвами районів України

Постановою ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-IX змінено адміністративно-територіальний устрій районного рівня (далі - Постанова). Створено 136 нових районів.

Чи реєструють бізнес та нерухомість за новими назвами районів України

Це впливає на адресну складову, що використовують у сферах державної реєстрації:

  • речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;
  • державної реєстрації юридичних осіб, ФОПів та громадських формувань.

У зв’язку з цим Мін’юст вказав, що веде словник адміністративно-територіального устрою України. Державний реєстратор не може вносити власноручно будь-які відомості адресної складової, окрім тих відомостей, що містяться в словниках.

Відповідно до положень Постанови буде оновлено словник адміністративно-територіального устрою України.

Тому, до оновлення словника адміністративно-територіального устрою під час вчинення реєстраційної дії та обрання відповідного населеного пункту адреса буде відображатись з назвою району без врахування змін адміністративно-територіального устрою, визначеного Постановою.

Водночас, вказане не може бути підставою для зупинення розгляду поданих документів чи відмови у проведенні реєстраційних дій. А також не може розглядатися як порушення порядку державної реєстрації.

Лист Мін’юсту від 19.08.2020 № 6752/8.4.4/32-20


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форми реєстраційних заяв 2024

Із вересня 2024 року діють нові форми реєстраційних заяв. Актуальні бланки і зразки заповнення форм, а також порядок їх заповнення — у статті
34053

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
709

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
344

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
433

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді