Оновлено критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від провадження госпдіяльності, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду. До таких критеріїв відносять:
- можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних ризиків, пов’язаних із вирощуванням (виробництвом) продукції, а також розведенням, утриманням, обігом, торгівлею, зберіганням, утилізацією об’єктів санітарних заходів;
- наявність фактів порушення суб’єктами господарювання законодавства, якщо це створює загрозу поширення інфекційних хвороб, масових неінфекційних захворювань (отруєнь) та радіаційних уражень тварин.
Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності
Залежно від установлених критеріїв відповідних суб’єктів господарювання може бути віднесено до високого, середнього та незначного ступенів ризику.
При цьому визначено й періодичність проведення планових перевірок Держветфітослужбою суб’єктів:
- з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на рік;
- із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на 3 роки;
- з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на 5 років.
Якщо ж за результатами не менш як двох останніх перевірок, здійснених протягом останніх трьох років, не виявлено фактів порушення, наступна планова перевірка такого суб’єкта господарювання проводиться не раніше ніж через установлений для відповідного ступеня ризику період, збільшений у 1,5 рази.
Постанова набирає чинності з дня опублікування.