Президент збирає екстрену нараду через протести ФОП

⚡️ ВІДТЕРМІНУВАННЯ РРО ДО 2022 РОКУ: АНАЛІЗ ЗАКОНОПРОЄКТУ ⚡️

Конфлікт між ФОП та поліцією під Верховною Радою вимагає негайних і адекватних рішень. Президент збирає екстрену нараду з цього питання.

Глава Офісу президента Михайло Подоляк вказав, що для президента основними є дві речі. Перша — політики не повинні робити життя підприємців ще складніше, ніж воно вже є, тим більше під час коронакризи, коли люди втрачають. І друга — держава не повинна залишатися раєм для тіньовиків.

Ця новина уже на Facebook, долучайтеся до спільноти бухгалтерів

Президент збирає екстрену нараду через протести ФОП

За його словами, в темі фіскалізації завжди потрібно відокремлювати факти від міфів. Від кого конкретно держава вимагає прозорості в роботі та застосування РРО? За заявами депутатів не йдеться про фіскалізацію для дрібної торгівлі на ринках або для тих, наприклад, хто надає побутові послуги.

Система Експертус Головбух підготувала спецдобірку для роботи бізнесу в умовах карантину:

Швидко зорієнтуватися у новому законодавстві допоможе СПЕЦПРОЄКТ. Антикризовий облік для бухгалтера в умовах карантину. Кожен матеріал цього спецпроєкту — це інструкція до дій.

Водночас ризикові напрямки, де реалізується контрабанда або просто ховається весь оборот (ювелірні вироби, побутова техніка, секонд-хенд, аптечні мережі) несправедливо залишати в тіні. Це не якийсь дрібний бізнес, це серйозні гравці. Держава не має права залишати в тіні таку частину життя, коли більшість громадян, включаючи наших лікарів і військових, платять податки в повному обсязі.

Подоляк переконаний, що потрібно детально розібратися в мотивах і проблеми тих, хто протестує. Щоб врівноважити всі спірні позиції, президент і збирає екстрену нараду з цієї проблематики.

За інформацією РБК-Україна


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53413

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
32996

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19788

Зміни у наданні платних послуг ЗОЗ: постреліз до вебінару

Редакція журналу «Головбух Медицина» 10.09.2024 провела безплатний вебінар на тему «Зміни в наданні платних послуг: комунікаційна платформа для бухгалтерів ЗОЗ». Тримайте постреліз до цього вебінару: тези, запис, відповіді на запитання. Запитань отримали так багато, що вдвічі перевищили час трансляції, але всіх так і не опрацювали. Тому невдовзі проведемо частину другу вебінару. Реєструйтеся, читайте напрацьовані рекомендації та надсилайте нові запитання. З’ясуємо нюанси втілення змін
83

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді