Як створити безпечні умови праці для працівників, які працюють за комп’ютерами

⚡️ ОБЧИСЛЮЄМО СЕРЕДНЮ ЗАРПЛАТУ З 12 ГРУДНЯ БЕЗ ПОМИЛОК ⚡️

Щоб створити належні, безпечні і здорові умови праці при роботі з екранними пристроями роботодавець має керуватися наступними нормативно-правовими актами:

Працівників працюють за комп’ютерами: як створити безпечні умови праці

  • Державними санітарними правилами і нормами роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин, затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України 10.12.1998 № 7 (далі — Постанова № 7). Їх застосовують на підприємствах незалежно від форми власності. Вони поширюються на умови й організацію праці при роботі з візуальними дисплейними терміналами (ВДТ) усіх типів вітчизняного та закордонного виробництва на основі електронно-променевих трубок (ЕПТ), якими укомплектовані електронно-обчислювальні машини (ЕОМ) колективного використання та персональні ЕОМ (ПЕОМ).

Роботодавець повинен за рахунок тривалості робочої зміни організувати внутрішні регламентовані перерви для відпочинку працівників. Перерви встановлює відповідно до Державних санітарних правил і норм.

За інформацією Держпраці у Миколаївській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення в декретній відпустці

Звільнення в декретній відпустці: чи можна провести? Якщо можна, то які виплати потрібно здійснити? У статті знайдете відповіді на ці запитання
98930

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
42019

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді