Режим роботи закладу ресторанного господарства встановлює суб'єкт господарювання самостійно. Крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюють виконавчі органи сільських, селищних та міських рад. Таке уточнення Мінекономіки внесло до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, що затверджені наказом Мінекономіки від 24.07.2002 № 219 (далі — Правила).

Також з Правил прибрали пункт, яким потрібно було погоджувати відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.
Наказ Мінекономіки від 18.11.2020 № 2362
Бухгалтерські семінари та вебінари ― це можливість для бухгалтера швидко опанувати новації законодавства, дізнатися рішення для специфічних робочих ситуації, а також обмінятися досвідом в бухгалтерській спільноті. Які семінари для бухгалтерів невдовзі відбудуться ― в огляді
Коли індексацію знаходять із запізненням, у бухгалтерів з’являється два головні запитання: як правильно показати донараховані суми в Об’єднаній звітності та чи загрожують підприємству санкції за несвоєчасне нарахування і сплату податків. Розбираємося
Отримуєте на свою картку переказ коштів від друга? Податкова може надіслати «лист щастя», а банк — запросити інформацію щодо джерела походження коштів і мети переказу. Розберемо, які платежі між картами фізосіб підлягають оподаткуванню та що зробити, щоб мінімізувати ризик їх оподаткування. Розповімо також про обмеження у платежах з картки на картку для фізосіб і фінмоніторинг
КНП розпочинають процес перетворення на КНТ. Які документи бухгалтерії потребуватимуть змін — пояснимо
Кінець року завжди схожий на марафон: закриття операцій, інвентаризації, річні проведення. Та є одна річ, яку відкладати — собі дорожче. Це бюджетування. Поділимося, що врахувати, щоб не почати новий рік навмання й не бігати потім з «пожежами» по всіх підрозділах