Ресторан самостійно встановлює режим роботи

Режим роботи закладу ресторанного господарства встановлює суб'єкт господарювання самостійно. Крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюють виконавчі органи сільських, селищних та міських рад. Таке уточнення Мінекономіки внесло до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, що затверджені наказом Мінекономіки від 24.07.2002 № 219 (далі — Правила).

Ресторан самостійно встановлює режим роботи

Також з Правил прибрали пункт, яким потрібно було погоджувати відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.

Наказ Мінекономіки від 18.11.2020 № 2362


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на алкоголь 2025: вартість, документи, відповідальність

Кому потрібні ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем, скільки за них треба платити та які документи зібрати за оновленими правилами 2025 року, бланки заяв та порядки їхнього заповнення, бухгалтерський облік таких ліцензій — у статті
82047

Списання основних засобів

Як оформити списання (ліквідацію) основних засобів, аби не було податкового зобов’язання з ПДВ? Як відобразити списання основних засобів у бухгалтерських проведеннях? Які акти списання основних засобів використати? Відповіді на ці та інші питання — отримаєте в консультації
261015

Прожитковий мінімум 2025: розмір, таблиця

Прожитковий мінімум — це показник, який використовують у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги з безробіття, аліментів, а також в оподаткуванні. Усе, що варто знати про прожитковий мінімум у 2025 році, — в огляді
9100

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді