Режим роботи закладу ресторанного господарства встановлює суб'єкт господарювання самостійно. Крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюють виконавчі органи сільських, селищних та міських рад. Таке уточнення Мінекономіки внесло до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, що затверджені наказом Мінекономіки від 24.07.2002 № 219 (далі — Правила).

Також з Правил прибрали пункт, яким потрібно було погоджувати відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.
Наказ Мінекономіки від 18.11.2020 № 2362
20 червня ✔️ Київ
У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2025 у таблицях
Кому потрібні ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем, скільки за них треба платити та які документи зібрати за оновленими правилами 2025 року, бланки заяв та порядки їхнього заповнення, бухгалтерський облік таких ліцензій — у статті
Як оформити списання (ліквідацію) основних засобів, аби не було податкового зобов’язання з ПДВ? Як відобразити списання основних засобів у бухгалтерських проведеннях? Які акти списання основних засобів використати? Відповіді на ці та інші питання — отримаєте в консультації
Прожитковий мінімум — це показник, який використовують у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги з безробіття, аліментів, а також в оподаткуванні. Усе, що варто знати про прожитковий мінімум у 2025 році, — в огляді