Режим роботи закладу ресторанного господарства встановлює суб'єкт господарювання самостійно. Крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюють виконавчі органи сільських, селищних та міських рад. Таке уточнення Мінекономіки внесло до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, що затверджені наказом Мінекономіки від 24.07.2002 № 219 (далі — Правила).
Також з Правил прибрали пункт, яким потрібно було погоджувати відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.
Наказ Мінекономіки від 18.11.2020 № 2362
У статті знайдете календар робочого часу 2025 для 5-денки та 6-денки та іншу доречну інформацію для планування часу, наприклад, про облік робочого час в реаліях воєнного часу
У багатьох населених пунктах України знову є проблеми з електрикою через атаки рф. Щоб організувати безперебійну роботу, підприємства використовують дизель-генератори. Покажемо на прикладах, як облікувати генератори, та пояснимо, чи сплачувати екологічний податок за спалювання в генераторі дизельного палива
У статті все про святкові та неробочі дні у 2024 році + календар на 2024 рік
Якщо у вас є ідея щодо створення своєї власної справи — візьміться за неї сьогодні й будете мати результат уже завтра. Ідея — це, звичайно, головне, але ще треба зробити перші кроки та оформити ФОП. У консультації розповімо все про ФОП
Зразки наказів, повідомлень і протоколу допоможуть задокументувати: призначення уповноважених із питань оплати непрацездатності, засідання уповноважених, виплату лікарняних і декретних, відмову у виплаті, комунікації з працівниками й ПФУ