Подайте до 01.10.2021 повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

⚡️ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ: СУДОВИЙ ОГЛЯД⚡️

Платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, Звіт про контрольовані операції та Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

міжнародна група компаній

Мінфін наказом від 31.12.2020 № 839 затвердив, зокрема:

Повідомлення складається з двох частин: заголовної та основної, яка у свою чергу, складається з трьох розділів, що заповнюють відповідно до вимог розділу ІІ Порядку № 839.

Повідомлення містить графи (елементи), які є обов'язковими, необов'язковими, або заповнення яких може бути обов'язковим за певних умов.

Обов'язкові графи підлягають автоматичній перевірці контролюючим органом на предмет їх наявності та повноти заповнення під час прийняття Повідомлення з метою інформування платника податків про виявлені помилки та невідповідності.

Необов'язкові графи, позначені у формі Повідомлення як [Н], можуть залишатися незаповненими. Такі елементи у певних випадках можуть представляти вибір між тим чи іншим типом інформації, де лише один із них має бути використаний. Наприклад, вибір між форматом адреси — у фіксованій чи довільній формі.

Окремі графи, які позначені у формі Повідомлення як [В], є обов'язковими для включення до Повідомлення у певних випадках, які описані у Порядку № 839. Графи, у яких дозволено зазначати обмежений перелік фіксованих кодів, наведених у Порядку № 839, позначені у формі Повідомлення як [К].

За інформацією Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Митна декларація: заповнення, види, терміни

Митна декларація — це однин із документів, який використовується в обліку податкового кредиту з ПДВ. В огляді про те, якою буває митна декларація, як її заповнювати, що про митні декларації треба знати бухгалтеру
129369

Звільнення від мита і ПДВ товарів для енергоінфраструктури та розмінування

Верховна Рада скасувала ввізне мито і ПДВ на енергетичне обладнання. Підприємства-виробники також матимуть змогу з пільгами імпортувати складові для виробництва машин для механізованого розмінування. Тримайте детальний огляд змін до Податкового та Митного кодексів через ці новації
253

Код УКТ ЗЕД: як знайти

Щоб отримати код УКТ ЗЕД онлайн, скористайтеся навігатором від системи «Експертус Головбух» — знайдіть свій код УКТ ЗЕД
47184

Вексельні операції

Розрахунки за допомогою векселів є однією з форм безготівкових розрахунків із погашення боргів за отримані товари. У консультації розглянемо особливості вексельних розрахунків і платежів по векселям, придбання-продаж векселів, а також відображення таких операцій у бухгалтерському обліку
22873

Імпорт товарів: бухгалтерський облік

Імпорт товарів в Україні має свої особливості в бухгалтерському обліку. Додаються облік міжнародних розрахунків, облік митних платежів, облік курсових різниць. Основні правила бухгалтерського обліку таких операцій та приклади проводок при імпорті товарів – у консультації
121831

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді