Коли ФОП — єдинник третьої групи зі ставкою 2% подає у складі декларації Додаток 1

ФОПи — платники єдиного податку третьої групи із ставкою 2% у випадку визначення ЄСВ подають звітність за звітний період — грудень як Декларацію за IV квартал податкового (звітного) року.

Коли ФОП — єдинник третьої групи зі ставкою 2% подає у складі декларації Додаток 1

У ній розраховують зобов’язання платників єдиного податку наростаючим підсумком і визначають відомості про суми нарахованого, обчисленого та сплаченого ЄСВ (абз. 2 пп. 9.7 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України; ПК).

Зокрема, платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливий порядок оподаткування, подають до органу контролю декларацію у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, крім випадків, передбачених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК (пп. 9.7 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПК).

Податкові декларації за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, подають протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця (п. 49.18 ПК).

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП


Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас і у воєнний час. Відновили випуск електронних продуктів. Наша з вами головна мета — підтримати український бізнес у цей важкий час і зробити все від нас залежне задля спільної Перемоги. Передплачуйте ваші електронні журнали з вагомою знижкою у розмірі 50% на 6 місяців: Головбух, Головбух Агро, Головбух Медицина, а також експертно-правову систему "Експертус Головбух". Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі питання і під час воєнного стану, і після нашої Перемоги.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Будьмо на зв’язку щодня!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
774

Штраф за несвоєчасну сплату єдиного податку

Несплата будь-якого податку – це штраф та пеня. Це може статися як усвідомлено, так і через допущену помилку, яка виявлена самостійно чи органом ДПС. Про наслідки несвоєчасної сплати єдиного податку, штрафи за несплату єдиного податку під час воєнного стану — у цьому огляді
91446

Єдиний податок 3 група: умови, ставки, види діяльності, бухгалтерський облік

Платники, які перебувають на єдиному податку, мають можливість сплачувати менше податків, аніж на загальній системі. Групу 3 єдиного податку можуть обирати і фізособи, і юрособи. У консультації розповімо про особливості єдиного податку для групи 3 зі ставками 3% та 5% у 2024 році
571163

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді