Працівник був сумісником, а стає основним: дії роботодавця

Якщо працівник був сумісником, а стає основним працівником —подайте повідомлення про прийняття на роботу.

Працівник був сумісником, а стає основним: дії роботодавця

Як змінилися трудові відносини в умовах війни

Роботодавці, юридичні або фізичні особи-підприємці, мають подавати повідомлення про прийняття на роботу за укладання трудового договору чи контракту із найманим працівником.

Якщо працівник раніше був оформлений сумісником, а стає основним працівником — видайте наказ про прийняття на роботу на основне місце роботи. Після оформлення наказу — сформуйте Повідомлення, після подання якого працівник може приступати до роботи за посадою як основний працівник.

Таке повідомлення подайте в ДПС до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором або до початку виконання робіт/надання послуг гіг−спеціалістом резидента Дія Сіті.

З 5 січня 2022 року оновлено порядок заповнення та форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу. Зокрема, розширено перелік осіб, за оформлення відносин з якими подають Повідомлення:

  • працівники за укладеним трудовим договором — до початку роботи;
  • гіг−спеціалісти резидента Дія Сіті — до початку виконання робіт/надання послуг (Постанова КМУ від 28.12.2021 № 1392 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 № 413 і від 17 квітня 2019 № 328»).

Повідомлення можна подати в електронному вигляді з використанням е−підпису відповідальних осіб у кабінеті.

Повідомлення разом із укладеним трудовим договором, а також оформленим наказом чи розпорядженням роботодавця є підставою для допуску працівника до роботи.

За інформацією ГУ ДПС в Івано-Франківській області


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19860

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115523

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7490

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196774

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді