Форму Звіту про контрольовані операції затверджено наказом МДЗ від 11.11.2013 № 669.
При заповненні розділу «Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях», додатка до Звіту та коду для заповнення назви країни, у якій зареєстрована особа, слід керуватися Класифікацією країн світу, затвердженою наказом Державної служби статистики України від 30.12.2013 № 426.
Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності
У графі 10 показник «Код сторони операції» розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту № 669 зазначається код сторони операції згідно з додатком 5 до Порядку складання Звіту про контрольовані операції. У разі відсутності потрібного найменування сторони операції зазначається код 045 «Інше найменування сторони».
У графі 10 «Інформації про пов’язаних осіб», яка є додатком до Звіту № 669, шляхом проставляння відмітки «х» зазначається потрібне.
Для забезпечення ефективності обробки великого обсягу інформації, яка може міститися у додатку до Звіту № 669 (код документа F/J 0147101), передбачено поле «номер порції» та обмежено максимальну кількість рядків цього додатка до 20 000 записів. Одна порція — не більше 20 000 записів.
У разі якщо кількість рядків цього додатку не перевищує 20 000 записів, такий додаток буде складатися з однієї порції та її номер буде, наприклад, № 9/0 (9 — порядковий номер запису, зазначений у графі 1 таблиці «Загальні відомості про контрольовані операції», 0 (обов’язкове значення номеру порції) — вказує, що порція тільки одна та записів у додатку не більше 20 000). Якщо кількість рядків перевищує 20 000, формується декілька порцій даних додатка (кількість є кратною 20 000).
Наприклад, необхідно сформувати додаток на 44 268 рядків. Для цього створюється 3 (три) порції додатка (перша та друга містять по 20 000 записів, третя — 4 268 записів, номери будуть виглядати, наприклад, так: № 9/1, № 9/2, № 9/3 (9 — порядковий номер, зазначений у графі 1 Загальних відомостей про контрольовані операції основної частини звіту, 1, 2 та 3 (обов’язкове значення) — вказує на порядковий номер порції додатка 9).