ДП «ДержавтотрансНДІпроект» затвердило Методрекомендації та базові норми витрат палива

17 листопада 2023 року (протокол № 3) на сайті ДП «ДержавтотрансНДІпроект» (Інституту) розмістили «Методичні рекомендації з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою» та «Базові норми витрат»

✅ ВСІ ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОРИ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА ✅

Документи розроблені фахівцями ДП «ДержавтотрансНДІпроект» на основі та на заміну «Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті», затверджених наказом Мінтрансу від 10.02.1998 № 43 та визнаних такими, що втратили чинність наказом Мінінфраструктури від 02.11.2023 № 1011.

«Методичні рекомендації» та «Базові норми витрат» призначені для забезпечення єдиного методичного підходу в цій сфері в Україні.

До першої редакції «Базових норм витрат» включили постійні норми останньої редакції «Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті» (далі – «Норми витрат») та нові норми для 169 моделей (модифікацій) автомобілів, що пройшли апробацію.

Спростили процедуру встановлення та доведення до суб’єктів постійних норм витрат, які пройшли апробацію. «Методичні рекомендації», на відміну від «Норм витрат», дозволяють систематично оновлювати перелік постійних базових норм.

Методичні підходи нових документів містять низку нововведень, які дають змогу краще:

  • враховувати особливості роботи в інтенсивних умовах руху, експлуатації автомобілів і техніки в зоні бойових дій;
  • задовольнити потреби суб’єктів у нормуванні витрат електоенергії на заряджання електромобілів та плагін-гібридних автомобілів, витрат реагенту систем селективної каталітичної нейтралізації відпрацьованих газів дизелів;
  • вирішувати інші актуальні питання.

За інформацією ДП «ДержавтотрансНДІпроект»

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір позики: зразок

Договір позики містить істотні умови: ви отримуєте гроші або речі у борг зі зобов’язанням погасити суму, або повернути річ у визначений термін. Скачайте ЗРАЗОК ДОГОВОРУ ПОЗИКИ, щоб забути про помилки. У статті також дізнаєтесь, як правильно оформити договір позики, які податкові і юридичні аспекти, що з оподаткуванням та обліком
36205

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1493

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2431

Статутний капітал підприємства 2024: поняття, бухгалтерський облік та оподаткування

Статутний капітал — це вартість внесків засновників підприємства. У консультації детально розглянемо поняття статутного капіталу, обмеження щодо його розміру, оподаткування внесків до статутного капіталу, бухгалтерський облік статутного капіталу, зокрема операцій з формування, збільшення та зменшення статутного капіталу.
128744

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
173340

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді