Уряд затвердив порядок фото- та відеофіксації перевірок на підприємствах хімічної промисловості

Затверджений Порядок дозволить інспекторам Держекоінспекції ефективно та повною мірою реалізовувати свої повноваження щодо фіксації заходів нагляду (контролю)

Уряд затвердив порядок фото- та відеофіксації перевірок на підприємствах хімічної промисловості

Кабмін постановою від 11.10.2024 № 1157 затвердив Порядок фіксації заходів державного нагляду (контролю) у сфері забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією.

Документ розроблений для виконання положень євроінтеграційного рамкового Закону «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією» від 01.12.2022 № 2804-IX.

Згідно із затвердженим Порядком, під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на підприємствах хімічної промисловості інспектори зможуть використовувати:

  • портативні відеореєстратори;
  • фото- та відео- камери;
  • безпілотники;
  • інші прилади.

Хто потрапить до «чорного» списку ДПС

Зокрема, вони фіксуватимуть процес перевірки, виявлені правопорушення та їх наслідки.

Відзнятий матеріал зберігатимуть упродовж 120 діб.

У разі використання його у рамках адміністративних, кримінальних чи дисциплінарних проваджень — до завершення таких справ.

Строк зберігання також можуть продовжити з урахуванням строків оскарження підприємством рішення органів державного нагляду (контролю).

За інформацією Міндовкілля


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальні перевірки у ФОПів

Перелік перевірок, що ДПС має право проводити під час війни, урядовці поступово розширюють. Експерт пояснив, на які податкові перевірки ФОП 2024 і протягом якого часу діє мораторій, запроваджений на початку війни, за який період податківці мають право провести перевірку та які документи має надати ФОП для документальної перевірки
205

Криптовалюти: бухоблік і декларування

Що таке криптовалюта та чи легально нею користуватися, яке законодавче регулювання криптовалют існує насьогодні. Також мова піде про електронне декларування криптовалют, облік і оподаткування операцій з криптовалютами, питання фінансового моніторингу криптовалют як віртуальних активів
15377

Заперечення на акт перевірки: подання та розгляд

Перевірка ДПС пройшла, ви отримали акт перевірки, але не погоджуєтеся з його положеннями. Окрім проведення адміністративного або судового оскарження рішень ДПС є ще один механізм — це подання заперечення на акт перевірки. Сьогодні в консультації про заперечення на акт перевірки, строки подання заперечення на акт перевірки та розгляд заперечення на акт перевірки
65758

Фактична перевірка

Про фактичну перевірку податківці не попереджають. Розповімо, як зустріти неочікуваних візитерів, як діяти, коли вони проводять контрольну розрахункову операцію, фото- чи відеозйомку, та які порушення виявляють найчастіше
15432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді