Відображення в ф. 1ДФ суми страхового відшкодування, за пошкоджене рухоме майно

479

Запитання

Яким чином відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ сума страхового відшкодування, яка нарахована страховиком – резидентом на користь ФО – страхувальника за його пошкоджене рухоме майно, якщо на підставі її заяви сума страхового відшкодування перерахована на поточний рахунок ФОП, який буде здійснювати ремонтні роботи пошкодженого рухомого майна?

Відповідь

Сума страхового відшкодування, яка нарахована на користь фізичної особи – страхувальника, перераховується на підставі її заяви на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, яка буде здійснювати виключно відновлення пошкодженого рухомого майна, відображається страховиком – резидентом у податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «157», оскільки дані кошти будуть вважатися доходом фізичної особи – підприємця за виконані роботи (надані послуги).

Читати повний текст

ЗІР, категорія 103.25

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання по ньому все ще залишаються. Серед таких – як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади – у консультації
190201

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
54413

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
65732

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25237

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
21386