Чи зменшувати фінрезультат на суму, що надійшла як спрощенцю

431

Запитання

Чи зменшувати фінрезультат до оподаткування на суму реалізації товарів/послуг, за якою кошти надійшли під час перебування на спрощеній системі з особливостями оподаткування?

Відповідь

Інструкція та зразок, щоб подати нову декларацію ЄП за ставкою 2%

Вартість реалізованих товарів платник податку на прибуток відображає у складі доходів за визначення фінрезультату до оподаткування. Водночас собівартість таких товарів відображає у складі витрат.

ПКУ не передбачено зменшення фінрезультату до оподаткування на вартість товарів, що реалізовані під час перебування платника на сплаті податку на прибуток підприємств, оплата за які надійшла під час перебування такого платника на сплаті єдиного податку.

За інформацією Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21713

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2708

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7880