ФОП-єдинник не переніс в рядок 21 декларації суму ЄСВ з Додатку 1: чи подавати уточненку

1033

Запитання

Чи потрібно подавати уточнюючу податкову декларацію платника єдиного податку-ФОП, якщо суму ЄСВ, визначену в додатку 1, не перенесли в рядок 21 Декларації?

Відповідь

Чи індексувати зарплати у квітні 2024 року

Податкову декларацію платника єдиного податку-ФОП затвердив Мінфін наказом від 19.06.2015 № 578 (далі — декларація).

Невід’ємною частиною декларації є додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», який подають та заповнюють ФОП-єдинники першої — третьої груп та які є платниками ЄСВ.

При цьому розділом VІІ «Визначення зобов’язань із сплати єдиного внеску за даними звітного (податкового) періоду» декларації передбачили заповнення рядка 21 «Сума єдиного внеску, яка підлягає сплаті  на небюджетні рахунки, за даними звітного (податкового) періоду». До нього переносять підсумковий результат з графи 4 розділу 9 додатку 1.

Суму ЄСВ за даними звітного періоду в інтегрованій картці платника нараховують на підставі показників додатка 1. Тож, якщо не відобразили зазначену суму ЄСВ у рядку 21 декларації, подавати уточнюючу декларацію не потрібно.

За інформацією ДПС у Харківській області

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2431

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7746

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33090

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65691