Чи буде штраф за несвоєчасне подання Розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6

1577

Запитання

Чи застосовують фінансову відповідальність за несвоєчасне подання Розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 у період воєнного стану?

Відповідь

Головне для бухгалтера: зміни, що вплинуть на вашу роботу вже цього місяця

Якщо у платника податків відсутня можливість своєчасно подати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 (далі — Розрахунок) він:

  • звільняється від передбаченої Податковим кодексом відповідальності;
  • зобов’язаний виконати такі обов’язки впродовж шести місяців після скасування воєнного стану.

Платник податків, який має можливість своєчасно подати податкову звітність, звільняється від відповідальності за несвоєчасне подання Розрахунку за І квартал, граничний термін виконання якого припадає на 10.05.2022, якщо подасть його до 20.07.2022.

Платник податків, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період з 24.02.2022 до дня відновлення такої можливості, звільняється від відповідальності за несвоєчасне подання Розрахунку (ів), за умови його (їх) подання впродовж 60 к. дн. з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей.

ЗІР, категорія 103.26


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!


Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19789

Хто, коли і як подає фінансову звітність за 9 місяців

Настає час звітувати за січень-вересень поточного року. Якою має бути фінансова звітність за 9 місяців, кому її подавати та на що звернути увагу, чи виправляти минулі помилки, а також про відповідальність за таку звітність – дізнайтесь у консультації
32693

Як скласти баланс підприємства

Баланс форма 1 — це головний фінансовий звіт, його поняття ключове у бухгалтерському обліку. У статті алгоритм заповнення балансу, який допоможе вам скласти його без помилок
147012

Хто, коли і як подає Звіт про контрольовані операції

Якщо були операції з нерезидентами, які підпадають під критерії контрольованих, то треба подати Звіт про контрольовані операції 2024. А якщо бути точним, то Звіт про контрольовані операції 2023, так як восени 2024 року спливає саме термін подачі звіту за 2023 рік
49537