Чи заповнюють поля чеків з ПДВ або акцизом підприємці, які не є платниками цих податків

299

Запитання

Чи заповнюють поля розрахункових документів, які містять інформацію щодо ПДВ/акцизного податку, суб’єкти господарювання, які не є платниками ПДВ/акцизного податку?

Відповідь

⚡️ Таблиця даних платника ПДВ: п’ятькейсів, щобуникнути блокування ПН

Суб’єкти господарювання, зокрема ФОП — платники єдиного податку, поля розрахункових документів (фіскальних чеків), які містять інформацію щодо ПДВ та/або акцизного податку не заповнюють, якщо вони:

  • не є платниками ПДВ, альтернативний спосіб заповнення — «Без ПДВ»;
  • не є платниками акцизного податку, альтернативний спосіб заповнення — «Без АП».

Крім того, не заповнюють поле код УКТЗЕД за товарами, що не є підакцизними.

ЗІР, категорія 109.10

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2023

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
11866

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
67430

РРО для ФОП: ліміти

Чи існує зараз ліміт доходу для ФОП, який дозволяє не встановлювати РРО/пРРО? Чи можна ФОП не встановлювати РРО/пРРО, якщо клієнти розраховуються безготівково –платіжними картками, у т.ч. через систему WayForPay, LiqPay чи подібні?
2375

Реєстрація РРО: алгоритм, необхідні документи

Розрахунки за продані товари/послуги готівкою та з використанням платіжних карток суб’єкти господарювання мусять проводити, використовуючи зареєстровані РРО. Розберемо правила реєстрації РРО.
37541